Close Menu
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Facebook X (Twitter) Instagram
Τρίτη, 8 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Hallocy
Home » Covid-19: Άλμα στα κρούσματα του κορωνοϊού και περιορισμοί στην Ευρώπη
Behind the Scenes

Covid-19: Άλμα στα κρούσματα του κορωνοϊού και περιορισμοί στην Ευρώπη

Hallocy.comBy Hallocy.com10/10/20200 Views
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

Μπροστά στο άλμα που καταγράφουν τα κρούσματα της Covid-19 στην Ευρώπη, νέοι περιορισμοί τίθενται σήμερα σε ισχύ στη Γερμανία –στο Βερολίνο– και στην Πολωνία, ενώ στη Λατινική Αμερική η Βραζιλία ετοιμάζεται να ξεπεράσει τον πήχη των 150.000 νεκρών.

Στην Ευρώπη, η οποία καταγράφει περισσότερα από 6,2 εκατ. κρούσματα Covid-19 και σχεδόν 240.000 νεκρούς, η κατάσταση δεν παύει να επιδεινώνεται.

Στη Γερμανία, όπου περισσότερα από 4.000 νέα κρούσματα καταγράφονται επισήμως κάθε μέρα –αριθμός ρεκόρ από τις αρχές Απριλίου–, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε: αν ο αριθμός των μολύνσεων δεν σταθεροποιηθεί μέσα σε δέκα ημέρες, η χώρα θα λάβει νέα περιοριστικά μέτρα.

Όμως από σήμερα στο Βερολίνο τα περισσότερα καταστήματα, καθώς και όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν από τις 23:00 έως τις 06:00, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Μπροστά στην ανησυχητική αύξηση των μολύνσεων, μεγάλες γερμανικές πόλεις, κυρίως το Βερολίνο και η Φρανκφούρτη, επέβαλαν περιοριστικά μέτρα στον τομέα της γαστρονομίας, καθώς και περιορισμό των κοινωνικών επαφών.

Στη γειτονική Πολωνία, η οποία αντιμετωπίζει επίσης αύξηση ρεκόρ του αριθμού των μολύνσεων, η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους θα είναι υποχρεωτική από σήμερα σε όλη τη χώρα.

«Το δεύτερο κύμα έχει φθάσει στη χώρα μας και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με σταθερό τρόπο», δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι εξηγώντας πως το σύνολο της χώρας αυτής των 38 εκατ. κατοίκων θα θεωρείται πλέον «κίτρινη ζώνη».

Τριάντα οκτώ κοινότητες θα θεωρούνται επίσης από σήμερα «κόκκινες ζώνες», όπου εφαρμόζονται πιο αυστηροί περιορισμοί στις δημόσιες και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Η Πολωνία είχε καταγράψει την Πέμπτη 4.280 μολύνσεις και 76 θανάτους, αυξάνοντας τους συνολικούς αριθμούς για τη χώρα αυτή σε 111.599 και 2.867 αντιστοίχως.

Μερικό lockdown στη Μαδρίτη

Η κατάσταση επιδεινώνεται και στη Γαλλία: 20.339 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, ένα νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς που ανακοινώθηκαν χθες, Παρασκευή, το βράδυ. Το επιστημονικό συμβούλιο της κυβέρνησης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων τοπικών lockdown, «αν είναι απαραίτητο».

Συνέπεια: τέσσερις πόλεις της ανατολικής και της βόρειας Γαλλίας (Λιόν, Γκρενόμπλ, Σεντ-Ετιέν και Λίλλη) θα τεθούν σήμερα στη ζώνη μέγιστου συναγερμού, κάτι συνώνυμο με νέους περιορισμούς, όπως συμβαίνει ήδη με το Παρίσι και το Εξ-Μαρσέιγ (νότος).

Στην Ισπανία η κυβέρνηση κήρυξε χθες, Παρασκευή, κατάσταση έκτακτης υγεινομικής ανάγκης στην περιοχή της Μαδρίτης για να επιχειρήσει να σταματήσει την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων (+10.000 καθημερινά κατά μέσο όρο τις τελευταίες ημέρες), επαναφέροντας ένα μερικό lockdown στην πρωτεύουσα το οποίο είχε ακυρωθεί την προηγουμένη από τη δικαιοσύνη. Από τις 2 Οκτωβρίου οι κάτοικοι της Μαδρίτης και των περιχώρων της δεν μπορούν πλέον να βγαίνουν από την πόλη τους παρά μόνο για λόγους πρώτης ανάγκης.

Στον κόσμο, από τα τέλη Δεκεμβρίου η πανδημία έχει στοιχεσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.063.346 ανθρώπους και έχει μολύνει περισσότερους από 36,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Έχει σαφώς επιταχυνθεί σε σχεδόν όλες τις περιφέρειες του κόσμου τις επτά τελευταίες ημέρες (+315.000 νέα κρούσμτατα την ημέρα σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλαδή 6% περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα), με πρώτη την Ευρώπη (+28%) και με εξαίρεση την Ασία (-7%).

Συνολικά η λατινική Αμερική και η ΚαραΪβική είναι οι περιφέρειες που γνωρίζουν «τις χειρότερες οικονομικές και υγειονομικές συνέπειες» στον πλανήτη εξαιτίας της πανδημίας, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία προβλέπει πτώση του περιφερειακου ΑΕΠ κατά 7,9% το 2020.

Στην ήπειρο αυτή, η Βραζιλία αναμένεται να ξεπεράσει σήμερα το όριο των 150.000 νεκρών από τον κορονοϊό, σχεδόν οκτώ μήνες μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος, ενώ ο αριθμός των καθημερινών θανάτων συνεχίζει να μειώνεται βραδέως.

Ο καθημερινός μέσος όρος των νέων κρουσμάτων σε μια εβδομάδα μειώνεται επίσης, στα 27.477 έναντι άνω των 40.000 στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αυτή η τεράστια χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων έχει τους περισσότερους νεκρούς από Covid-19 στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, με 149.639 νεκρούς και 5.055.888 κρούσματα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα επαναλάβει από σήμερα στον Λευκό Οίκο την προεδρική εκστρατεία που διέκοψε λόγω της μόλυνσής του με Covid-19, ενώ τη Δευτέρα σκοπεύει να μεταβεί σε μια συγκέντρωση στη Φλόριντα. Στις δημοσκοπήσεις προβάδισμα έχει ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν και η επόμενη προεδρική τηλεμαχία ματαιώθηκε.

Σχέδια ανάκαμψης

Ένα κρίσιμο ερώτημα παρέμενε ωστόσο χθες χωρίς απάντηση: ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος «πιστεύει» ότι δεν είναι πια μεταδοτικός, έχει βγει αρνητικός με τεστ;

Η χώρα του παραμένει αυτή που έχει πληγεί περισσότερο στον κόσμο, τόσο σε αριθμό νεκρών (213.570) όσο και σε αριθμό κρουσμάτων (περισσότερα από 7,6 εκατομμύρια), που συνεχίζουν να αυξάνονται.

Η Ρωσία έσπασε επίσης χθες, Παρασκευή, ένα ρεκόρ νέων κρουσμάτων μέσα σε μια μέρα (+12.126). Οι ρωσικές αρχές λένε αυτή τη στιγμή πως δεν προβλέπουν μείζονα μέτρα περιορισμού.

Η πανδημία έχει πλήξει πολύ την παγκόσμια οικονομία, ωθώντας πολλές χώρες να καταστρώσουν σχέδια ανάκαμψης.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς από τον νέο κορονοϊό στην Ευρώπη, ανακοίνωσε επίσης σήμερα νέες αρωγές για τις επιχειρήσεις που αναγκάσθηκαν να παραμείνουν κλειστές εξαιτίας των περιορισμών και οι εργαζόμενοι των οποίων θα αποζημιωθούν στα δύο τρίτα του μισθού τους.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Λευκός Οίκος αύξησε χθες σε σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια το κονδύλι για ένα νέο σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας, ελπίζοντας έτσι σε μια συμφωνία με τους Δημοκρατικούς τρεις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Previous ArticleΝέα πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο
Next Article Ντου σε οικία στη Λευκωσία: Εντοπίστηκαν πιστόλια, ναρκωτικά και €45,808

Related Posts

81 Views

Βραζιλία: Σκότωσε τη γυναίκα του και πέταξε το πτώμα της έξω από το σπίτι των γονιών της

31/01/2024 Behind the Scenes 81 Views
47 Views

Κρίστοφερ Ριβ: O γιος του σκέφτεται πως θα ήταν ο πατέρας του αν έβαζε το μικροτσίπ του Έλον Μασκ

31/01/2024 Behind the Scenes 47 Views
50 Views

Αμερικανός σκότωσε τον πατέρα του και έδειξε το κομμένο του κεφάλι στο YouTube με… μήνυμα κατά του Μπάιντεν

31/01/2024 Behind the Scenes 50 Views




Find us on:
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter




Latest News

Celine Dion – Eternal Flame of Us | New 2025

03/07/2025

🌈 “Shine As You Are” – An Anthem for Pride and Power! 🌈

03/07/2025

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025

Read More




Most Popular

Celine Dion – Eternal Flame of Us | New 2025

03/07/2025

🌈 “Shine As You Are” – An Anthem for Pride and Power! 🌈

03/07/2025

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025




About HalloCy
About HalloCy

Welcome to HalloCy, where creativity meets technology! I’m a former journalist turned AI creator, passionate about transforming stories, emotions, and ideas into music, animations, and short films. Using cutting-edge AI tools, I craft original songs, captivating animations, and cinematic shorts that bring imagination to life.
My favorite part? Turning your stories into songs and music videos through my "Stories to Songs" project—where you share your real-life experiences, and I create a personalized song and video just for you. Explore my creations under New Songs, Animations, Short Films, and Music Clips, or dive into Behind the Scenes to see how I use AI to make it all happen. Looking for a spark of inspiration? Check out Motivation for uplifting stories and insights tied to my creative journey.
Join me in this exciting adventure of storytelling, music, and art—let’s create something beautiful together!

Επικοινωνία: [email protected]

Follow Us

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok SoundCloud
Popular Posts

Celine Dion – Eternal Flame of Us | New 2025

03/07/2025

🌈 “Shine As You Are” – An Anthem for Pride and Power! 🌈

03/07/2025

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025
Copyright 2017. Hellocy.com | Handcrafted By Competitive Edge Digital
  • Home
  • Privacy Policy
  • Terms & Conditions
  • Get In Touch

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.