Site icon Hallocy

Γιατί τα “έσπασαν” Συλλούρης, Τζιοβάνης και Πιττάτζιης πριν το επίμαχο βίντεο;

Υποψίες αναφορικά με τους “μεσίτες” του υποτιθέμενου Κινέζου επενδυτή μετέφερε στον βουλευτή του ΑΚΕΛ Χριστάκη Τζιοβάνη, πριν από τη συνάντηση σε εστιατόριο και το γεύμα στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, υποστηρίζει ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζιης που “πρωταγωνιστεί” μαζί με τους δύο πολιτειακούς αξιωματούχους στο επίμαχο βίντεο του Al Jazeera. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αντίδραση και την αγανάκτηση πολιτικών κομμάτων και της κοινωνίας και τόνισε ότι “όταν ένας πολίτης τα βλέπει αυτά τον διακατέχει μια οργή.” Έδωσε τις δικές του εξηγήσεις αναφορικά με τα όσα δημοσιοποιήθηκαν από το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο λέγοντας ότι “όποια εξήγηση δώσω τώρα θα φανεί ότι είναι προφάσεις εν αμαρτίες, ότι πω θα θεωρήσει ο κόσμος τώρα ότι τα λέω για να δικαιολογηθώ.”

“Θα σας πω ταπεινά ότι έκανα και ας με σταυρώσουν. Ήρθαν στο γραφείο μου αυτοι οι άνθρωποι και μου είπαν κάποια πράγματα, αυτά που δημοσιεύτηκαν. Στην προσπάθεια μου να αλιεύσω πληροφορίες τους είπα πολλα άκομψα και ανυπόστατα. Από την πρώτη ημέρα έγινε εσωτερική αναφορά, δηλαδή στα μητρώα του γραφείου καταγράφηκε αναφορά για ύποπτη δραστηριότητα.”

Ο κύριος Πιττάτζιης διευκρίνισε ότι σχετική ενημέρωση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου έγινε τηλεφωνικά την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, καθώς και γραπτή καταγγελία στην ΜΟΚΑΣ.

“Σε αυτή την δισέλιδη αναφορά έγινε έγραψα τα ονόματα και τα τηλέφωνα αυτών που με επισκέφτηκαν και τα όσα μου είπε, τις προσπάθειες μου να αλιεύσω πληροφορίες, πχ αυτό για τη γυναίκα του, στις 28 του Οκτώβρη του 2019. Ορίστηκε λειτουργός με τον οποίο μίλησα στο τηλέφωνο και μου είπε: Έγινε συναλλαγή; Του είπα ότι δεν πήραμε χρήματα τελικά, δεν μας έφεραν τον πελάτη, δεν παρασχέθηκαν πληροφορίες ή υπηρεσίες.”

Ο δικηγόρος ισχυρίζεται ότι στην αναφορά του καταγράφετε ότι ενημέρωσε τον Χριστάκη Τζιοβάνη πριν από το γεύμα με τον Πρόεδρο της Βουλής υπόδεικνύοντας του “κύριε Χριστάκη πρόσεχε, έχω σοβαρές υποψίες ότι είναι παράνομοι. Δεν μου άρεσε η φάτσα τους.”

“Την προηγούμενη της συνάντησης έχω μήνυμα που φαίνεται και η ημερομηνία που έστειλα στο μεσίτη ότι αυτοί από το Χονγκ Κονγκ φαίνεται ότι θέλουν να κάνουμε κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε, που είναι παράνομο.”

Ερωτηθείς γιατί ανέφερε στους φερόμενους “μεσίτες” διάφορες πληροφορίες και τρόπους εξασφάλισης της κυπριακής υπηκοότητας, όπως η υποβολή αίτησης στο όνομα της συζύγου του ανύπαρκτου επενδυτή, ο κύριος Πιττάτζιης ανέφερε ότι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, ο σύζυγος ελέγχεται.

“Προσπάθησαν να συλλέξω πληροφορίες για να τους καταγγείλω. Αναγνωρίζω ότι η κοινή γνώμη γιατί δεν τους έδιωξα από το γραφείο μου. Έκρινα ότι έπρεπε να συλλέξω πληροφορίες για να τους καταγγείλω.”

Σε ότι αφορά τη θέση που διατύπωσε ότι ο Δημήτρης Συλλούρης ήταν στο μισθολόγιο της εταιρείας Giovani, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και παρουσιάζεται στο επίμαχο βίντεο, ο δικηγόρος είπε ότι αυτό το ανέφερε στο πλαίσιο της προσπάθειας συλλογής πληροφοριών.

“Παλαιότερα εγνώριζα ότι ο κύριος Συλλούρης εργάστηκε για μια περίοδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Τζιοβάνη. Αναγνωρίζω ότι η κοινή γνώμη δύσκολα θα δεχτεί σήμερα αυτή τη θέση.”

Ο κύριος Πιττάτζιης είπε ότι όταν πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο για δημοσιογράφους του Al Jazeera, ζήτησε από τους Συλλούρη και Τζιοβάνη να παραχωρήσουν κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη για να πουν την αλήθεια, πράγμα για το οποίο διαφώνησαν.

“Διότι μετά όταν θα βγάλουν τα βίντεο, δεν θα μας πιστεύουν Και η απάντηση του κυρίου Τζιοβάνη με την οποία διαφώνησα, αλλά ήταν λογική ήταν ότι έγινε καταγγελία και ότι επιβεβαίωσε την καταγγελία το Al Jazeera. Να δημοσιοποιήσουμε ότι έγινε, να πούμε την αλήθεια.”

O δικηγόρος είπε ότι από την δημοσιοποίηση του βίντεο και έπειτα, βρίσκεται ενώπιον της κρίσης της κοινής γνώμης που είναι χειρότερη από οποιοδήποτε δικαστήριο και επιβάλλει αυστηρότερες ποινές.

“Σε αυτό το δικαστήριο θέτω ότι έκανα καταγγελία περυσι, θέτω ότι δεν υπέβαλα καμία αίτηση πολιτογράφησης χωρίς πιστοποιητικά λευκού ποινικού μητρώου. Και να ήθελα δεν θα μπορούσα. Είναι σε αυτό το δικαστήριο που θα περπατώ αύριο και θα με κρίνει και εμένα και την οικογένεια μου. Δεν διαφωνώ με αυτούς που λένε κρεμμάστε τους, δεν διαφωνώ με τους δημοσιογράφους που λένε ότι είμαστε απαράδεκτοι.”

Σε ότι αφορά στη φράση “This is Cyprus”, o κύριος Πιττάτζιης είπε ότι εάν αναλυθούν τα λεγόμενα του από τον ίδιο, είναι σαν να αναιρεί τις προθέσεις του για συλλογή στοιχείων και καταγγελία των υποτιθέμενων “μεσιτών.”

 

alphanews.live
 

Exit mobile version