Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου

ΜΟΚΑΣ για επιστολή Πιττάτζιη: Δεν αποκάλυπτε χρηματοοικονομική συναλλαγή

Ούτε υπήρχε αντικείμενο που η Μονάδα έχει αρμοδιότητα εκ του Νόμου, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης

Σε σχέση με τις πρόσφατες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις από τον Al Jazeera, η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Νομικής Υπηρεσίας, επιθυμεί να διευκρινίσει, σε σχέση με την επιστολή από το δικηγορικό γραφείο Γιώργου Φ. Πιττάτζιη Δ.Ε.Π.Ε. ημερομηνίας 29.10.2019, ότι το περιεχόμενο της ήταν τέτοιο που όχι μόνο δεν αποκάλυπτε οποιαδήποτε χρηματοοικονομική συναλλαγή, αλλά ούτε υπήρχε αντικείμενο που η Μονάδα έχει αρμοδιότητα εκ του Νόμου.

Διευκρινίζεται ότι η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) έχει αρμοδιότητα εκ του νόμου, για ανάλυση υπόπτων χρηματοοικονομικών συναλλαγών που υποβάλλονται από υπόχρεες οντότητες. Στην παρούσα περίπτωση, σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, δεν υποβλήθηκε οποιαδήποτε ύποπτη χρηματοοικονομική συναλλαγή.

Οποιοδήποτε θέμα ελέγχου πελάτη εκ μέρους επαγγελματιών για παροχή υπηρεσιών, δεν εμπίπτει σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο, στις αρμοδιότητες της ΜΟΚΑΣ.

Διαβάστε επίσης