Site icon Hallocy

Πουργουρίδης: Κουτοπονηριές και μασκαραλίκκια του Συλλούρη τα περί αποχής και άρσης ασυλίας

Ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία τα τελευταία 24ωρα παρακολουθεί με έκπληξη τον δεύτερο τη τάξει πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής και για την ώρα Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, Δημήτρη Συλλούρη, να χρησιμοποιεί διάφορα νομικά τρικ, με προφανή στόχο να αποφύγει την παραίτηση από τη θέση του, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις που τον αφορούν.

Χθες, είδαμε τον κ. Συλλούρη να δημοσιοποιεί επιστολή με την οποία δημοσιοποιεί την πρόθεσή του να απέχει από τα καθήκοντά του από την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτή του η κίνηση στην ουσία σημαίνει αυτόματα πως θα συνεχίσει να κατέχει τη θέση του Προέδρου της Βουλής, θα αμείβεται για τη θέση αυτή που θα κατέχει χωρίς να εκτελεί τα καθήκοντά του, ενώ θα τον καλύπτει και η ασυλία που έχουν όλοι οι Βουλευτές λόγω του αξιώματός του. Αξίζει να αναφέρουμε πως η απόφασή του να μην παραιτείται δημιουργεί σαφές θεσμικό πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει καμιά διαδικασία καταγεγραμμένη που να καλύπτει αποχή από τα καθήκοντα του Προέδρου της Βουλής.

Σήμερα, ο κ.Συλλούρης δίνει συνέχεια καθώς με επιστολή του ενημερώνει τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη πως αν το κρίνει αναγκαίο να προχωρήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο με αίτηση άρσης της Βουλευτικής του ασυλίας, ο ίδιος δεν θα φέρει ένσταση. Ωστόσο, έμπειροι νομικοί όπως ο Χρήστος Πουργουρίδης, με θητεία μάλιστα στη Βουλή των αντιπροσώπων, χαρακτηρίζουν αυτές τις τοποθετήσεις και τις ενέργειες του κ. Συλλούρη ως κουτοπονηριές και μασκαραλίκκια, καθώς μια τέτοια διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου θα χρειαστεί τεκμηρίωση με στοιχεία και ως είναι γνωστό από μόνο του το βίντεο του Al Jazeera δεν μπορεί αν χρησιμοποιηθεί καθώς αποτελεί προϊόν λογοκλοπής. Για να μπορέσει να γίνει συλλογή στοιχείων θα πρέπει να γίνουν ενδελεχείς έρευνες που χρειάζονται χρόνο και πρόσβαση σε μαρτυρικό υλικό, κάτι που σαφώς γνωρίζει πολύ καλά ο Πρόεδρος της Βουλής. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του κ. Πουργουρίδη στην μεσημβρινή εκπομπή Alpha Ενημέρωση και την Κάτια Σάββα, η στάση και οι κινήσεις του κ.Συλλούρη το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκθέσουν τον Πρόεδρο της Βουλής αλλά και την Κύπρο ακόμα περισσότερο.

Όλη αυτή η αναστάτωση και οι διαδικασίες μπορούν εύκολα να σταματήσουν να απασχολούν την πολιτεία αλλά και την κοινή γνώμη, αν ο κ.Συλλούρης απλά υποβάλει την παραίτησή του για να διευκολύνει τις έρευνες, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν συνεπάγεται αυτόματα και την ενοχή του σε οποιαδήποτε αδικήματα, καθώς η νομική πτυχή είναι σαφώς εντελώς διαφορετικό ζήτημα από ότι η πολιτική ηθική.

politis.com.cy

Exit mobile version