Σάββατο, 24 Οκτωβρίου

Ζητά την παραίτηση Συλλούρη ο Χάρης- «Τίθεται και ζήτημα πιθανών ποινικών ευθυνών»

Αντικείμενο δριμείας κριτικής, έχει γίνει από πολίτες το τελευταίο εικοσιτετράωρο το γεγονός πως ο ΔΗΣΥ, δεν ζήτησε δημόσια την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη μετά τη δημοσιοποίηση του ντοκιμαντέρ του Al Jazeera.

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση στελέχους του κυβερνώντος κόμματος, που ζήτησε από τον Δημήτρη Συλλούρη να παραιτηθεί, ήρθε διά στόματος του αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος. Ο Χάρης Γεωργιάδης, έκανε μάλιστα λόγο για πιθανές ποινικές ευθύνες, πέραν αυτές που έχουν σχέση με την ηθική διάσταση του θέματος.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε πως είναι φανερό πως «τίθεται ζήτημα πιθανών ποινικών ευθυνών και ηθικής τάξης. Πολύ σωστά η Κυβέρνηση, βλέποντας την καταχρηστική εκμετάλλευση κατάργησε το Επενδυτικό Πρόγραμμα».

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσον ο Πρόεδρος της Βουλής θα έπρεπε άμεσα να υποβάλει την παραίτησή σημείωσε πως ερμηνεύει την ανακοίνωση του κ. Συλλούρη ως προαναγγελία παραίτησης. «Είναι μονόδρομος η παραίτηση για να διευκολυνθεί η ομαλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος και της δικαιοσύνης που έπιασε ήδη δουλειά. Θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να αποκατασταθεί το κύρος του θεσμού στα μάτια κοινής γνώμης», υπέδειξε ο Χάρης Γεωργιάδης.

«Ευθέως σας απαντώ», σημείωσε, «ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την παραίτηση, με τη διευκρίνιση ότι ως παραίτηση ή ως προαναγγελία παραίτησης ερμηνεύω τη δήλωση του κυρίου Συλλούρη».

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης