Site icon Hallocy

Οργή λαού και θεσμική κρίση…

Απαιτεί κάθαρση και να αδειάσουν οι καρέκλες από αξιωματούχους που εκμεταλλεύονται τις θέσεις τους για προσωπικό όφελος.

Τα όσα είδαν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας μέσα από το βίντεο του Al Jazeera σε συνδυασμό με την παραμονή του Προέδρου της Βουλής στη θέση του -αφού η αποχή δεν ικανοποιεί- έχουν ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής για το λαό.

Η χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε έξω από το Συνεδριακό Κέντρο όπου συνεδριάζει τους τελευταίους μήνες η Βουλή των Αντιπροσώπων, ήταν η δεύτερη σε διάστημα δύο ημερών.

Εκατοντάδες πολίτες φώναξαν ενάντια σήψη και διαφθορά, τη διαπλοκή πολιτικών προσώπων και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που στοχοποιεί την πατρίδα μας.

Διοργανωτές της χθεσινής εκδήλωσης ήταν οι Ενεργοί Πολίτες. Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στον ίδιο χώρο, ενδεχομένως την ώρα που θα συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής.

Μεταξύ των διαμαρτυρόμενων και πολίτες που χρησιμοποιώντας σφυρίχτρες και τύμπανα, απαίτησαν, την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Στα πανό που κρατούσαν αναγράφονταν συνθήματα όπως «κανεί πκιόν», «δικαιοσύνη», «κάθαρση» και «την καρέκλα ουκ ελάττω παραδώσω».

cyprustimes.com

 

Ούτε η αποχή… ούτε η επιστολή ικανοποιεί

Υπενθυμίζεται ότι χθες, με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ο Δημήτρης Συλλούρης δήλωνε ότι δεν προτίθεται να φέρει ένσταση σε αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας.
Η επιστολή, όπως αναφέρει ο Δημήτρης Συλλούρης, είναι σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων, και της αρχικής του δήλωσης για την φύση της εμπλοκής του στο Βίντεο του Al Jazeera, αλλά και της δεδομένης, όπως αναφέρει, θέσης του πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου της Βουλής.

Πάντως οι φωνές που απαιτούν παραίτηση του πληθαίνουν και προέρχονται πλέον και από το ίδιο το βουλευτικό σώμα.

Exit mobile version