Site icon Hallocy

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την έξαρση του κορωνοϊού

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και ο τριψήφιος αριθμός που καταγράφηκε χθες, έχει θέσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες σε κόκκινο συναγερμό, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται νέα μέτρα, ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση, η οποία φαίνεται να βγαίνει εκτός ελέγχου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει αύριο στις 10.30πμ, σύσκεψης με την επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας για όλες τις εξελίξεις και τα μέτρα που θα αποφασιστούν κατά τη σημερινή σύσκεψη.

Ο Νίκος Αναστασιάδης απηύθυνε χθες δραματική έκκληση στους πολίτες, για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Απευθύνω έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μου: Αυτή την ώρα απαιτείται να φανούμε για άλλη μια φορά το ίδιο δυνατοί, να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα υγιεινής και να φοράμε τη μάσκα μας, προκειμένου να προστατεύσουμε την οικογένεια, τους αγαπημένους μας, αλλά και τον εαυτό μας», τόνισε σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο Πρόεδρος επανέλαβε το μήνυμα που έστειλε και το Υπουργείο Υγείας: Ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων επιβεβαιώνει ότι υπάρχει εφησυχασμός στην κοινότητα, που οδηγεί σε διασπορά του ιού.

Η μη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης από μερίδα πολιτών, αλλά και των υγειονομικών πρωτοκόλλων από μέρος των επιχειρήσεων, προκαλεί μετάδοση του ιού στο οικογενειακό, κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον, με ορατό τον κίνδυνο εκτροχιασμού.

Για ακόμα μια φορά, απευθύνουμε έκκληση προς όλους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να συμμορφώνονται στις συστάσεις και τα πρωτόκολλα. Μέχρι να εξευρεθεί εμβόλιο ή θεραπευτική αγωγή, η μόνη μας προστασία είναι το τρίπτυχο «Χέρια-Μάσκα-Αποστάσεις», τόνισε.

Exit mobile version