Site icon Hallocy

Το «κόκκινο» τριήμερο της Κύπρου:Συνολικά 238 κρούσματα, εντείνεται η ανησυχία

Το τελευταίο τριήμερο η Κύπρος καταγράφει αρνητικά ρεκόρ στα κρούσματα κορωνοϊού. Από την Τρίτη (13/10), όπου ανακοινώθηκαν 83 περιστατικά, στο νησί συνεχίζουν να εντοπίζονται πολλά κρούσματα, εντείνοντας την ανησυχία.

Μετά το «διάλειμμα» της Τετάρτης (14/10), μέρα που καταγράφηκαν 51 νέες περιπτώσεις, την Πέμπτη η Κύπρος έσπασε νέο αρνητικό ρεκόρ φτάνοντας σε τριψήφιο αριθμό με 104 κρούσματα. Μέσα σε τρεις ημέρες συνολικά καταγράφηκαν 238 κρούσματα.

Πιο συγκεκριμένα, τα κρούσματα της Πέμπτης έφτασαν στα 104, όταν σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση από το Υπουργείο Υγείας, μετά τα 93 κρούσματα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, είχαν δηλωθεί από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια άλλα 11 κρούσματα.

Επίσης, οι λεπτομέρειες των κρουσμάτων πλέον ανακοινώνονται την επόμενη ημέρα, καθώς οι πολλές περιπτώσεις δεν αφήνουν χρόνο για την επαρκή διερεύνησή τους την ίδια ημέρα.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σχολίασε στο SigmaLive το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Πέτρος Καραγιάννης.

Αρχικά ανέφερε ότι μέσα από την ιχνηλάτηση εντοπίζονται νέα κρούσματα κορωνοϊού τα οποία αυξάνουν τον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων.

«Θεωρώ ότι μέχρι και τις επόμενες δέκα μέρες θα βλέπουμε τέτοια ημερήσια αποτελέσματα».

Πρόσθεσε ότι ο χθεσινός αριθμός των 51 ημερησίων κρουσμάτων ήταν «πλασματικός» κάτι το οποίο φάνηκε με τα σημερινά αποτελέσματα.

Ο δρ. Καραγιάννης διευκρίνισε ότι πρέπει να περιμένουμε τη δραστικότητα των μέτρων που εξήγγειλε χθες το Υπουργείο Υγείας, ενώ παρότρυνε για άλλη μια φορά σε ευλαβική τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και στην κοινωνική αποστασιοποίηση.

Το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση σημειώνει πως «ο αριθμός των κρουσμάτων επιβεβαιώνει ότι υπάρχει εφησυχασμός στην κοινότητα, που οδηγεί σε διασπορά του ιού. Η μη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης από μερίδα πολιτών, αλλά και των υγειονομικών πρωτοκόλλων από μέρος των επιχειρήσεων, προκαλεί μετάδοση του ιού στο οικογενειακό, κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον, με ορατό τον κίνδυνο εκτροχιασμού».

Παράλληλα απευθύνει για ακόμη μια φορά έκκληση προς όλους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να συμμορφώνονται στις συστάσεις και τα πρωτόκολλα.

Έκκληση προς όλους τους πολίτες απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του σημειώνει, «απευθύνω έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μου: Αυτή την ώρα απαιτείται να φανούμε για άλλη μια φορά το ίδιο δυνατοί, να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα υγιεινής και να φοράμε τη μάσκα μας προκειμένου να προστατεύσουμε την οικογένεια, τους αγαπημένους μας, αλλά και τον εαυτό μας».

sigmalive.com

Exit mobile version