Site icon Hallocy

Εκτός ελέγχου η Λεμεσός, δεν έχει νόημα πια η ιχνηλάτηση

Δραματική είναι τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση με τον κορωνοϊό, με τα κρούσματα να καταγράφουν αλματώδη ανοδική πορεία και το πρόβλημα να εστιάζεται κυρίως στην Λεμεσό.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στους νέους που είναι πολύ πιο έντονα κοινωνικοποιημένοι από τις υπόλοιπες ομάδες του πληθυσμού, με αποτέλεσμα να βγαίνουν το βράδυ και το πρωί να μεταφέρουν τον ιό στους χώρους εργασίας τους. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το philenews η κατάσταση στη Λεμεσό έχει ξεφύγει τόσο πολύ που πλέον δεν έχει νόημα η ιχνηλάτηση.

Η λίστα των κρουσμάτων αγγίζει πλέον πολλές εταιρείες, αλλά και δημόσιες υπηρεσίες. Χθες είχε γίνει γνωστό ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε κρατούμενο και ως εκ τούτου σε αυτοπεριορισμό έχουν τεθεί περίπου 30 άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί του. Πρόκειται για αστυνομικούς του ΤΑΕ και του ΟΠΕ, αστυνομικούς στα κρατητήρια, δικηγόρους, συγκρατούμενους και άλλους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κρούσματα υπάρχουν επίσης στο Τελωνείο, ενώ σε ό,τι αφορά στην Πυροσβεστική σε αυτοπεριορισμό έχουν τεθεί περίπου 20 άτομα.

Μετά τον εντοπισμό κρούσματος στο Τελωνείο οι υπάλληλοι βγήκαν έξω από τα γραφεία τους προκειμένου να γίνει απολύμανση.
Ο Υπουργός Υγείας αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος, θορυβημένος από τις επικίνδυνες εξελίξεις, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό, αύριο Σάββατο στις 10:30 και δεν αποκλείεται έπειτα να υπάρξουν ανακοινώσεις για νέα μέτρα.

Στο τραπέζι βρίσκονται σκέψεις για μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα κλείσιμο καφετεριών από τις 7 το βράδυ, ενώ για την ώρα δεν συζητείται το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας ή επιβολής lockdown στη μορφή που το ζήσαμε τον περασμένο Μάρτιο.

Πηγή: Philenews

Exit mobile version