Site icon Hallocy

Σε μερικό lockdown από σήμερα η Λεμεσός… σε ισχύ τα νέα μέτρα

Καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και σνακ μπαρ, από σήμερα θα κατεβάζουν ρολά από τις 10.30 το βράδυ, στη Λεμεσό.

Σε μερικό lockdown τίθεται από σήμερα μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, η Λεμεσός, λόγω των νέων μέτρων που εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά την έκτακτη σύσκεψη που είχε η Κυβέρνηση με την Επιδημιολογική Ομάδα.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, το 70% των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες προέρχονται από την πόλη της Λεμεσού και βάσει αυτών των ενδείξεων και της ανάλυσης που έγινε έχουν παρθεί οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, από σήμερα οι χώροι εστίασης (καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, σνακ μπαρ και ούτω καθεξής θα κατεβάζουν ρολά στις 10.30 το βράδυ, ενώ γίνεται αυστηρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών μετά τις 11.30.

«Κάνουμε σύσταση όπως περιορίζεται η κυκλοφορία στις απαραίτητες, δηλαδή σε όσους πρέπει να πάνε στη δουλειά τους είτε σε φαρμακείο είτε έχουν κάποια έκτακτη ιατρική ανάγκη, αλλά εάν και εφόσον παρατηρηθεί ότι δεν ακολουθείται η σύσταση θα λάβουμε περισσότερα μέτρα», εξήγησε ο κος Ιωάννου.

Φωνές για τα νέα μέτρα στη Λεμεσό

Κληθείς να σχολιάσει στο ant1.com.cy τα επιπρόσθετα μέτρα που λήφθηκαν για τη Λεμεσό, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιόκτητων Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, δήλωσε πως «διαφωνούμε κάθετα με τα μέτρα, με τρόπου που εξαγγελθήκαν, με τη φιλοσοφία τους. Μόνο αναστάτωση φέρνουν και ζημιά.»

«Να πούμε πως αρκετοί επιχειρηματίες, αρκετά υποστατικά, τα οποία δεν έχουν οικονομική δραστηριότητα και κύκλο εργασιών κατά τη διάρκεια της μέρας ή έχουν περιορισμένο κύκλο και λειτουργούν μόνο το βράδυ, με τον τρόπο που επιβάλλεται τώρα, η ώρα 10:30 να γίνεται κλείσιμο, θα προχωρήσουν και θα κλείσουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται», εξήγησε ο κος Λεβέντης.

Σημείωσε δε, πως το εν λόγω πρόβλημα έρχεται να προστεθεί σε ήδη υφιστάμενα προβλήματα. «Δυστυχώς το Υπουργείο, οι Επιδημιολόγοι, θεώρησαν ότι δεν είναι απαραίτητο ή αναγκαίο να μας ακούσουν και να καταθέσουμε κι εμείς τις απόψεις μας, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να πάρουν πιο σωστές αποφάσεις και να μη φαίνονται τέτοιες… σαν κινήσεις πανικού μέσα κυκεώνα που έχουν μπει και δεν ξέρουν πώς να βγουν από μέσα», υπογράμμισε ο κος Λεβέντης.

Την ίδια ώρα, ο κος Λεβέντης επεσήμανε πως πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται ενώπιον του χάσματος του κλεισίματος, με εξαιρέσεις μόνο κάποιους χώρους που κατάφεραν να λειτουργήσουν σε κάποιον ικανοποιητικό βαθμό.

«Οπότε οτιδήποτε έρχεται να προστεθεί σαν πρόσθετος περιορισμός, αντιλαμβάνεστε ότι τα προβλήματα μεγαλώνουν», συμπλήρωσε.

 

Exit mobile version