Close Menu
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Facebook X (Twitter) Instagram
Τρίτη, 17 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Hallocy
Home » Στο «κόκκινο» η Ευρώπη-Μίνι lockdown, κλειστά σχολεία και λουκέτα σε εστιατόρια
Behind the Scenes

Στο «κόκκινο» η Ευρώπη-Μίνι lockdown, κλειστά σχολεία και λουκέτα σε εστιατόρια

Hallocy.comBy Hallocy.com18/10/20201 Views
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

Στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται πλέον η Ευρώπη, με τα ημερήσια κρούσματα να φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ και να ξεπερνούν ακόμη και αυτά του περασμένου Μαρτίου, ενώ παγκοσμίως καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο 400.000 μολύνσεις.

Συναγερμός έχει σημάνει σε Γαλλία, όπου από σήμερα εφαρμόζονται μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας σε μεγάλες περιοχές, μεταξύ αυτών και το Παρίσι, στο Βέλγιο, όπου από τη Δευτέρα θα μπει «λουκέτο» για τέσσερις εβδομάδες σε καφέ και εστιατόρια, αλλά και στην Ιταλία, που δείχνει να επιστρέψει στους αριθμούς κρουσμάτων του περασμένου Μαΐου. Η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο.

Στην Ισπανία, οι αρχές της Καταλονίας διέταξαν να κλείσουν μπαρ και εστιατόρια για 15 ημέρες και περιόρισαν τον αριθμό των πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα. Στη Βρετανία, η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει μέτρα, προχωρώντας σε διαχωρισμό περιοχών ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο. Ωστόσο ο Μπόρις Τζόνσον αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο καθολικού lockdown.

Στην Ολλανδία τα μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες είναι κλειστά και επιτρέπεται μόνο η λειτουργία σε όσα έχουν διανομή στο σπίτι, ενώ περιορισμοί υπάρχουν στις περισσότερες χώρες.

Στο Βέλγιο, τη Δανία και την Πορτογαλία υπάρχουν πλέον περιορισμοί για τις συγκεντρώσεις και τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης τις βραδινές ώρες.

Την ίδια ώρα, οι αρχές έρχονται αντιμέτωποι τόσο με την κόπωση μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, που βλέπει ότι παρά τα μέτρα, οι συνθήκες επιδεινώνονται, όσο και με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις από επιχειρηματίες και εργαζόμενους.

Ανησυχία και στην Ελλάδα με το χθεσινό δεύτερο αρνητικό ρεκόρ
Ανησυχία επικρατεί και στην Ελλάδα με τον χθεσινό αριθμό να ανέρχεται στα 482 κρούσματα. Πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση, μετά τα 508 κρούσματα της Παρασκευής, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται τα 460 που ανακοινώθηκαν στις 2 Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα, οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες για την πορεία της πανδημίας, λόγω και της πτώσης της θερμοκρασίας που αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Στην Κοζάνη, όπου ήδη έχει επιβληθεί lockdown, προστέθηκαν άλλα 24 κρούσματα, ενώ αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, με 78 νέες μολύνσεις.

Τα βλέμματα των αρχών είναι στραμμένα και στα Ιωάννινα, όπου ήδη έχει σημάνει συναγερμός με τις κεντρικές αλλά και τοπικές αρχές να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, υπενθυμίζοντας ότι η εναλλακτική επιλογή είναι αυτή του lockdown.

Στην Αττική, τα σημερινά 207 κρούσματα δείχνουν ότι η δύσκολη κατάσταση δεν είναι ακόμη πίσω μας, επιβεβαιώνοντας τα όσα δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης περί εύθραυστης κατάστασης. Πάντως, οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό περιφέρεια της χώρας βρίσκεται μακριά από το «κόκκινο»

Παγκόσμιος συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων
Μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ρωσία, Ολλανδία και Ισπανία) κατέγραψαν τις μισές από τις νέες μολύνσεις την τελευταία εβδομάδα. Η Γαλλία αναφέρει τον υψηλότερο μέσο όρο επταημέρου, με 19.425 νέα κρούσματα την ημέρα και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, η Ισπανία και η Ολλανδία.

Πολλές χώρες κλείνουν τα σχολεία, ακυρώνουν μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις και στρατολογούν φοιτητές ιατρικής για να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η αναζωπύρωση της πανδημίας.

Μέτρα σε σειρά χωρών για την αναχαίτιση της πανδημίας
Η Ρωσία επαναφέρει τα μαθήματα εξ αποστάσεως, η Βόρεια Ιρλανδία κλείνει τα σχολεία για δύο εβδομάδες και τα εστιατόρια για τέσσερις. Η Τσεχία στρέφεται επίσης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και σχεδιάζει να καλέσει χιλιάδες φοιτητές της ιατρικής για να βοηθήσουν. Τα νοσοκομεία διακόπτουν τις μη επείγουσες ιατρικές διαδικασίες για να ελευθερώσουν κλίνες.

Στην Πολωνία, οι υπηρεσίες υγείας προειδοποιούν ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής αφού αυτήν την εβδομάδα καταγράφηκαν 6.526 νέα κρούσματα και 116 θάνατοι. Εντείνεται η εκπαίδευση των νοσηλευτών και υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία προσωρινών νοσοκομείων εκστρατείας.

Η Λατινική Αμερική παραμένει η πιο πληγείσα περιοχή του κόσμου, όπου έχει καταγραφεί το 27% του συνόλου των κρουσμάτων. Ακολουθούν η Ασία, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση του Reuters. Η Ινδία αυτόν τον μήνα αναφέρει λιγότερα κρούσματα, περίπου 69.000 την ημέρα, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο.

Στις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι στον κόσμο, οι νέες μολύνσεις και οι νοσηλείες αυξάνονται από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Διαβάστε επίσης

Previous ArticleΣε ισχύ από σήμερα τα μέτρα για περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού
Next Article Σε μερικό lockdown από σήμερα η Λεμεσός… σε ισχύ τα νέα μέτρα

Related Posts

81 Views

Βραζιλία: Σκότωσε τη γυναίκα του και πέταξε το πτώμα της έξω από το σπίτι των γονιών της

31/01/2024 Behind the Scenes 81 Views
47 Views

Κρίστοφερ Ριβ: O γιος του σκέφτεται πως θα ήταν ο πατέρας του αν έβαζε το μικροτσίπ του Έλον Μασκ

31/01/2024 Behind the Scenes 47 Views
50 Views

Αμερικανός σκότωσε τον πατέρα του και έδειξε το κομμένο του κεφάλι στο YouTube με… μήνυμα κατά του Μπάιντεν

31/01/2024 Behind the Scenes 50 Views




Find us on:
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter




Latest News

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025

Η Μόνα Λίζα Ζωντανεύει το 2025 με Ένα Μοντέρνο Ποπ Τραγούδι!

25/04/2025

“Η Περιπέτεια του Γουίσκερ Μπόνκο ΜακΦίσαλοτ από το Ψάρεμα στο Τραπέζι”

24/04/2025

Read More




Most Popular

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025

Η Μόνα Λίζα Ζωντανεύει το 2025 με Ένα Μοντέρνο Ποπ Τραγούδι!

25/04/2025

“Η Περιπέτεια του Γουίσκερ Μπόνκο ΜακΦίσαλοτ από το Ψάρεμα στο Τραπέζι”

24/04/2025




About HalloCy
About HalloCy

Welcome to HalloCy, where creativity meets technology! I’m a former journalist turned AI creator, passionate about transforming stories, emotions, and ideas into music, animations, and short films. Using cutting-edge AI tools, I craft original songs, captivating animations, and cinematic shorts that bring imagination to life.
My favorite part? Turning your stories into songs and music videos through my "Stories to Songs" project—where you share your real-life experiences, and I create a personalized song and video just for you. Explore my creations under New Songs, Animations, Short Films, and Music Clips, or dive into Behind the Scenes to see how I use AI to make it all happen. Looking for a spark of inspiration? Check out Motivation for uplifting stories and insights tied to my creative journey.
Join me in this exciting adventure of storytelling, music, and art—let’s create something beautiful together!

Επικοινωνία: [email protected]

Follow Us

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok SoundCloud
Popular Posts

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025
Copyright 2017. Hellocy.com | Handcrafted By Competitive Edge Digital
  • Home
  • Privacy Policy
  • Terms & Conditions
  • Get In Touch

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkRead more