Site icon Hallocy

«Αν βρεθώ μπλεγμένος… θα παραιτηθώ». Απαντά για διαβατήρια και φήμες για τον γαμπρό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Για τα θέματα που μονοπωλούν την επικαιρότητα με ευθύνες να επιρρίπτονται από την αντιπολίτευση και στον ίδιο, στη σκιά και του βίντεο που δημοσιοποίησε το Al Jazeera, απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Sigma και τον δημοσιογράφο Γιάννη Καρεκλά.

Για το επίμαχο βίντεο ειδικά και το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων γενικά και κατά πόσον επωφελήθηκαν από αυτό μέλη της οικογένειας του, ο Πρόεδρος απάντησε κατηγορηματικά όχι.

«Η εταιρεία του γαμπρού μου που λέγετε, υπήρχε 10 χρόνια προτού γίνει γαμπρός μου. Και είναι ένα καταξιωμένο παιδί που ασχολείται κατά κύριο λόγο με οικιστικά ακίνητα. Έχουν ανεγείρει μόνο μια πολυόροφη οικοδομή που θα απευθύνετο σε επενδυτές. Το πρόγραμμα υπήρχε από το 2007. Το 2013 έγινε το πρόγραμμα για τον γαμπρό μου; Πριν παντρευτεί την κόρη μου εργαζόταν και ήταν επιτυχής στις εργασίες του. Δηλαδή, πλέον θα πούμε επειδή κάποιος είναι Πρόεδρος απαγορεύεται στους γαμπρούδες του να ασχολούνται με οτιδήποτε; Πρέπει να είναι άνεργοι;

Μιλούν για το δικηγορικό μου γραφείο. Το 50% ανήκει στις κόρες μου το άλλο 50% ανήκει σε άλλους συνεταίρους. Αυτή η προσπάθεια δια των ψιθύρων να υποσκαφθεί το ήθος του ΠτΔ και των μελών της οικογένειας του είναι πολύ ψυχοφθόρος και ανέντιμη» είπε ο Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ρωτήθηκε σχετικά με το κλείσιμο του προγράμματος και κλήθηκε να απαντήσει για την παράταση που δόθηκε αλλά και για τις εκκρεμούσες αιτήσεις που υπάρχουν. Ερωτήθηκε επίσης και για όσα ακούγονται ότι ανάμεσα στις αιτήσεις που εκκρεμούν, κάποιες εξ αυτών υποβλήθηκαν από το δικηγορικό του γραφείο και άλλες από γραφεία νυν και πρώην στελεχών της κυβέρνησης.

«Θέλετε να πείτε ότι το δικηγορικό μου έχει να υποβάλει άλλες 150 και τους έδωσα παράταση για να υποβάλουν; Ουδεμία αίτηση εκκρεμεί για υποβολή από το γραφείο μου. Δόθηκε προθεσμία γιατί υπήρχαν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ γραφείων και ενδιαφερομένων. Για να καταλάβετε και πάλι την κατάχρηση. Δώσαμε ευχέρεια με παράταση, για να μην ματαιωθούν πράξεις και υπήρξαν εταιρείες που διαφήμιζαν, τρέξετε να προλάβετε» είπε.

«Αν βρεθώ μπλεγμένος… θα παραιτηθώ»

Σε σχέση με το επίμαχο βίντεο, ο Πρόεδρος είπε «θα ανέμενα ενοχοποίηση από αυτό το βίντεο που προκάλεσε απαρέσκεια, αν έλεγαν ότι ο ΠτΔ είναι φίλος τους και αν υπάρχει πρόβλημα να πάμε στον ΠτΔ. Γιατί δεν ανέφεραν τον ΠτΔ; Αν ξέρεις τα αγγελάκια, είπαν δεν χρειάζεσαι τον Θεό. Αυτό είπαν. Θα ήταν πιο εύκολο να πουν ότι ξέρουν τον Πρόεδρο. Δεν τολμούσαν να το πουν, γιατί ποτέ δεν το έκαναν και δεν διανοούντο ότι ήταν θα αποταθούν».

Αναφορικά με τις πληροφορίες για ύπαρξη κι άλλων βίντεο, ο Πρόεδρος είπε ότι δεν ανησυχεί. «Αν ακολουθήσουν και βρεθεί ότι ο ΠτΔ είναι μπλεγμένος θα αναλάβει τις ευθύνες του. Της παραίτησης, ευθέως, δεν έχω να ανησυχήσω, γι’ αυτό μιλώ έτσι» είπε.

cyprustimes.com

Exit mobile version