Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

Αυτή είναι η δημοφιλέστερη σειρά του Netflix για το 2020 -Την παρακολούθησαν 48 εκατ. χρήστες σε 28 ημέρες

28 ημέρες μετά και η εκκεντρική σειρά τρόμου, Ratched ανακηρύσσεται ως η πιο δημοφιλής παραγωγή του Netflix για το 2020.

Την είδηση έκανε γνωστή το ίδιο το Netflix, με ανάρτηση στον λογαριασμό της πλατφόρμας στο Twitter. «Στις πρώτες 28 ημέρες, 48 εκατ. μέλη έκλεισαν ραντεβού με την νοσοκόμα Ratched, κάνοντας τη σειρά την πιο δημοφιλή πρώτη σεζόν σίριαλ (της πλατφόρμας) της χρονιάς» έγραψε ο διαχειριστής του λογαριασμού.

Το πρόγραμμα παραμένει ένα μήνα σχεδόν μετά στο Top 10 των δημοφιλέστερων προγραμμάτων στο Netflix μεταξύ των Ελλήνων συνδρομητών. Συγκεκριμένα η σειρά βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη δέκατη θέση.

Το Netflix κρατά συχνά κλειστά τα«χαρτιά» του αναφορικά με τις θεάσεις των προγραμμάτων στην πλατφόρμα του και δίνει στοιχεία επιλεκτικά και μόνο όταν το επιθυμεί. Πληροφορίες θέλουν το δίκτυο να αλλάζει τρόπο μέτρησης της τηλεθέασης, καθώς πλέον μετράει τα views ενός λογαριασμού που διήρκησαν περισσότερο από δύο λεπτά για ένα επεισόδιο ή ταινία τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες κυκλοφορίας τους.

Το τρέιλερ της πρώτης σεζόν του Ratched είναι αποκαλυπτικό της σειράς του Netflix που ξετρέλανε τους λάτρεις του είδους.

Η σειρά του Netflix, που τοποθετείται στα 1947, ακολουθεί την πορεία της Μίλντρεντ Ράτσεντ (ηθοποιός Σάρα Πόλσον), μιας καθώς πρέπει γυναίκας, που εξωτερικά μοιάζει αψεγάδιαστη, καθώς ξεκινά να εργάζεται σε κορυφαία ψυχιατρική κλινική. Πίσω όμως από την κομψή της εικόνα κρύβει ένα καταχθόνιο σκοτάδι.

Κι αν το όνομα Ράτσεντ σας θυμίζει κάτι, πράγματι, πρόκειται για το μυθιστορηματικό πρόσωπο που καταδυνάστευε το άσυλο στην κλασική πλέον ταινία «Στη φωλιά του κούκου», όπου έλαμψε το άστρο του Τζακ Νίκολσον.

Η σειρά του Netflix επιχειρεί να παρουσιάσει την ιστορία πίσω από τον θρύλο, τα γεγονότα που οδήγησαν τη νοσοκόμα στα επίπεδα μοχθηροσύνης, όπως την γνώρισε το κινηματογραφικό και μυθιστορηματικό κοινό στο κλασικό βιβλίο που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με πρωτοβουλία του Μάικλ Ντάγκλας (ως παραγωγού).

Η Νίξον από το Sex And The City στο Netflix

Από το καστ της σειράς του Netflix ξεχωρίζει η επιστροφή της Σίνθια Νίξον (Sex And The City), αλλά και το πέρασμα σε κάποια επεισόδια της αγέραστης και εντυπωσιακής Σάρον Στόουν που υποδύεται την εκκεντρική κληρονόμο της ψυχιατρικής κλινικής.

Η σειρά έγινε ανάρπαστη σε ολόκληρο τον κόσμο από την πρώτη ημέρα που αναρτήθηκε στη βιβλιοθήκη του Netflix. Ωστόσο, τον ενθουσιασμό των συνδρομητών δεν συμμερίστηκαν σε καμία περίπτωση οι τηλεκριτικοί. Το EW έγραψε πως πρόκειται για μια σειρά με σπουδαία κοστούμια «που όμως ντύνουν ένα πτώμα».

Διαβάστε επίσης