Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου

Η Αλεξάνδρα χρειάζεται τη βοήθειά μας

Ένα νέο κορίτσι χτυπημένο από μια σπάνια νόσο, την απλαστική αναιμία, ζητά τη βοήθεια όλων μας. Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Ζαννέτου από την Λάρνακα, η οποία έχει επείγουσα ανάγκη από συμβατό δότη μυελού των οστών, βρισκόμενη αυτήν την περίοδο στη Γερμανία για σκοπούς θεραπείας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας LarnakaOnline, η 20χρονη πρέπει να προχωρήσει αμέσως σε μεταμόσχευση.

Η Αλεξάνδρα, παρά τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, βρήκε το κουράγιο να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά της και να απευθύνει έκκληση προς όλο τον κόσμο να δώσει δείγμα σε ένα νοσοκομείο. Η απλαστική αναιμία είναι μια σπάνια νόσος και οφείλεται σε αδυναμία του μυελού των οστών να παράγει κύτταρα του αίματος, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει αναιμία, χαμηλά λευκά αιμοσφαίρια και χαμηλά αιμοπετάλια. Στην παιδική ηλικία εμφανίζεται μεταξύ 2 έως 5 ετών και οφείλεται σε κληρονομικά αίτια. Στην ενήλικη ζωή παρουσιάζει διφασική ηλικιακή κατανομή. Το πρώτο κύμα εμφανίζεται μεταξύ 20 με 25 ετών και το δεύτερο μεταξύ 55 με 60 ετών και οφείλεται σε επίκτητα αίτια.

Η ανάρτηση της Αλεξάνδρας στον λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει ως εξής: «Κάποιοι με γνωρίζουν και ξέρουν τι άτομο είμαι. Όπως έχετε μάθει έχω απλαστική αναιμία. Είμαι σε νοσοκομείο της Γερμανίας από τον περασμένο Μάρτιο και έχω κάνει μέχρι σήμερα τρεις θεραπείες. Τον Σεπτέμβριο επέστρεψα στην Κύπρο για τρεις βδομάδες για να συνεχίσω τη θεραπεία μου. Όταν, όμως, ήρθα ξανά στη Γερμανία πριν από δύο βδομάδες μού ανακοίνωσαν πως τελικά καμία από τις θεραπείες μου δεν λειτουργούσε, οπόταν πρέπει να προχωρήσω σε μεταμόσχευση. Θέλω να παρακαλέσω τον κόσμο, όσοι δεν είναι ακόμη εθελοντές δότες μυελού των οστών να γίνουν. Είναι μια διαδικασία πέντε δευτερολέπτων και μπορεί να σώσετε τη ζωή ενός ανθρώπου που παλεύει γι’ αυτήν».

politis.com.cy

Διαβάστε επίσης