Site icon Hallocy

«Κολλημένη» σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων η Κύπρος- 1 στα 18 άτομα θετικό

Σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων παραμένει «κολλημένη» η Κύπρος, ενώ πηγή ανησυχίας προκαλούν τα ποσοστά των θετικών περιπτώσεων αλλά και η αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται.

Συγκεκριμένα, οι αρχές στην Κύπρο ανακοίνωσαν 101 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, την Κυριακή, από σύνολο 2.781 εργαστηριακών διαγνώσεων, με τον αριθμό των ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται να παρουσιάζει αύξηση και να φτάνει τους 29. Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 3.545.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας από τα συνολικά 2.781 δείγματα που εξετάστηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τα 1.077 αφορούσαν τους ελέγχους που διενεργούνται στα αεροδρόμια της χώρας, από όπου προέκυψαν 11 κρούσματα. Συνεπώς, τα υπόλοιπα 90 περιστατικά προέκυψαν από 1.704 δείγματα τα οποία διενεργήθηκαν από το ΙΝΓΚ, τα μικροβιολογικά εργαστήρια των δημόσιων νοσηλευτηρίων και τον ιδιωτικό τομέα

Αυτό σημαίνει, σημειώνεται, ότι ένα στα 18 άτομα που εξετάστηκαν καταδείχθηκε θετικό στον ιό και η λοίμωξη ήταν εγχώρια.

Διευκρινίζεται ότι τα πλείστα ιδιωτικά εργαστήρια δεν έκαναν δειγματοληψίες λόγω του Σαββατοκύριακου.

Στους 24 ανέρχονται οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τους 24 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, τέσσερα άτομα βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Η γενική κατάσταση της υγείας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς ως σταθερή.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 65 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας η σταδιακή αλλά σταθερή αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία επιβεβαιώνει δυστυχώς τις εκτιμήσεις ότι όσο παραμένει σε ψηλά επίπεδα ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων και δη των συμπτωματικών, τόσο μεγαλώνει ο αριθμός των ατόμων που παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα και χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Exit mobile version