Site icon Hallocy

Μέτρα μακράς διάρκειας προετοιμάζουν Υπουργείο Υγείας και επιδημιολόγοι

Στο κόκκινο παραμένει η κατάσταση με την πανδημία στην Κύπρο, με το Υπουργείο Υγείας να μελετά νέα μακροπρόθεσμα μέτρα. Η εβδομάδα που πέρασε είναι η χειρότερη μέχρι στιγμής όσον αφορά την πανδημία, καθώς από την προηγούμενη Δευτέρα (20/10) μέχρι και χθες Κυριακή (25/10) καταγράφηκαν συνολικά 916 νέα περιστατικά.

Η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου προβληματίζει, δεδομένου και του ότι κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Οκτώβρη έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα στο νησί από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Χθες η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 101 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού από σύνολο 2.781 εργαστηριακών διαγνώσεων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.545, ενώ παράλληλα αυξάνονται μέρα με τη μέρα και τα άτομα που χρήζουν νοσηλείας. Αυτήν τη στιγμή νοσηλεύονται συνολικά 27 ασθενείς, 4 εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ δύο ασθενείς, ενώ άλλα τρία άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19. Η επόμενη εβδομάδα θεωρείται καθοριστική όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόζονται, με τους επιδημιολόγους να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Περισσότερα για το θέμα στην έντυπη έκδοση του «Π» και για τους συνδρομητές του ΠΟΛΙΤΗΣ PREMIUM η ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας σε PDF ταυτόχρονα με την έντυπη κυκλοφορία της καθημερινά από τις 05.00 το πρωί.

politis.com.cy

Exit mobile version