Hallocy

Επιστολή από το δικηγόρο της Γιολίτη έλαβε η Καλαβανά για tweets της

Η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, απέστειλε με δικηγόρο επιστολή στην ακαδημαϊκό Θεανώ Καλαβανά, σχετικά με ανάρτησή της (για χρυσά διαβατήρια), που η υπουργός θεωρεί ότι τη θίγει, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σύμφωνα με την εν λόγω επιστολή, η κ. Καλαβανά -σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις- έχει προβεί στον λογαριασμό της στο twitter σε δημοσιεύματα που είναι δυσφημιστικά για την πελάτιδά του. Επιπλέον, σημειώνεται ότι τα δύο εν λόγω δημοσιεύματα αποτελούν λίβελλο καθ’ ότι προσβάλλουν την υπόληψη και την εντιμότητα της κ. Γιολίτη, ενώ -όπως προστίθεται- η υπουργός πριν προβεί στην εν λόγω κίνηση απέστειλε προσωπικά μηνύματα στην κ. Καλαβανά, όπου της επισημαίνει πως τα όσα αναφέρει είναι αναληθή και γι’ αυτό της ζήτησε να ανασκευάσει.

Τι προηγήθηκε

Με αφορμή άρθρο δημοσιογράφου στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο η κ. Καλαβανά έγραψε «Το άρθρο του Ανδρέα Παράσχου στην ‘’Καθημερινή’’ φωτογραφίζει την υπ. Δικαιοσύνης για την ακινητοποίηση της νομικής υπηρεσίας και την καθυστέρηση 17 ημερών. Η υπ. Δικαιοσύνης παραδέχθηκε ότι το γραφείο της έκανε ‘’χρυσά διαβατήρια’’. 4 διαβατήρια του καζίνο είναι από το γραφείο της, το ένα πολύ λερωμένο».

Η πιο πάνω ανάρτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της υπουργού, που ζήτησε δημόσια απολογία από την κ. Καλαβανά.

Τι ζητά η κ. Γιολίτη

Εκ μέρους της υπουργού Δικαιοσύνης το δικηγορικό γραφείο που την εκπροσωπεί στην επιστολή του ζητά από την κ. Καλαβανά, εντός της ημέρας να διαγράψει την επίμαχη ανάρτηση. Σε άλλη περίπτωση ή και εάν η κ. Καλαβανά ξαναδυσφημίσει την υπουργό αναφέρει η επιστολή η κ. Γιολίτη, τότε θα λάβει δικαστικά μέτρα ενάντια στην ακαδημαϊκό διεκδικώντας μεταξύ άλλων και αποζημιώσεις.

politis.com.cy

Exit mobile version