Site icon Hallocy

LIVE: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοινώνει τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Στο λαό απευθύνεται με διάγγελμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, καθώς η Κύπρος βιώνει δραματικές ώρες λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, με τον αριθμό των κρουσμάτων καθημερινά είναι τριψήφιος και την διασπορά του ιού να είναι ανεξέλεγκτη.

Του διαγγέλματος του Νίκου Αναστασιάδη, ακολουθεί διάσκεψη Τύπου του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος θα εξηγήσει τα μέτρα που λήφθηκαν και θα απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Αγοράστηκαν εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού δήλωσε ο Αναστασιάδης
“Κοντά” στην αντιμετώπιση ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και είπε πώς αγοράστηκαν εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού της Κύπρου.

Τις επόμενες ημέρες ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει μέτρα στήριξης για τις επιχείρησεις που επηρεάζονται, ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ενώ η Υπουργός Εργασίας όπως ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωση της, θα ανακοινώσει αύριο τα νέα μέτρα στήριξης της απασχόλησης.

H κατάσταση στην χώρα μας απειλεί το σύστημα υγείας, τις θέσεις εργασίας, την ευημερία του καθενός
Ησημερινή μου παρέμβαση είναι αποτέλεσμα της αγωνίας μου, είπε ο ΠτΔ, για την προστασία του δικαιώματος όλων στην ζωή. “Η καθ’ ημέραν αύξηση των κρουσμάτων τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, που, πέραν της ζωής, απειλούν το σύστημα υγείας, τις θέσεις εργασίας, την ευημερία του καθενός.”

“Τις τελευταίες εβδομάδες οι χώρες της Ευρώπης αλλά και των άλλων Ηπείρων, δέχονται μια νέα ακόμη πιο εξοντωτική επέλαση του λεγομένου αόρατου εχθρού. Η Κύπρος, με όση επιτυχία και αν διαχειρίστηκε το πρώτο κύμα, δεν θα μπορούσε να αποφύγει την νέα έξαρση της πανδημίας” ανέφερε ο ΠτΔ.

Μήνυμα στο κυπριακό λαό απευθύνει ο ΠτΔ
ΟΠρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην χώρα μας.

Η Κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της, είναι υποχρεωμένη να πάρει πρόσθετα μέτρα με την ελπίδα πως αν και οι πολίτες ανταποκριθούν, θα αποφύγουμε τους αυστηρότερους περιορισμούς που η μια μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλουν.

Exit mobile version