Hallocy

Χάος στο Λονδίνο το βράδυ πριν το lockdown-Γεμάτες οι παμπ και μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Αναμένοντας το νέο lockdown, οι Βρετανοί συγκεντρώθηκαν στα κέντρα πόλεων για να απολαύσουν μία τελευταία νύχτα ελευθερίας και να διασκεδάσουν πίνοντας πριν τεθούν σε ισχύ οι περιορισμοί στις 10 μ.μ. τοπική ώρα. Το Σόχο, στο κεντρικό Λονδίνο ήταν γεμάτο από παρέες φίλων που απολάμβαναν ένα τελευταίο ποτό μαζί, ενώ σχηματίστηκαν ουρές και έξω από μπαρ στην Κάμντεν Τάουν.

Άλλοι προσπάθησαν να επωφεληθούν όσο περισσότερο γίνεται από τις προσφορές, αφού αλυσίδα παμπ αποφάσισε να πουλήσει σε αλκοόλ σε χαμηλές τιμές. Στο μεταξύ, στο Λιντς και το Νιουκάσλ κάποιοι διασκέδασαν φορώντας χριστουγεννιάτικα ρούχα.

Με βάση τους νέους περιορισμούς, οι παμπ στη Βρετανία θα μπορούν να πωλούν αλκοόλ είτε μετά από παραγγελίες με μήνυμα ή διαδικτυακά. Έτσι οι Βρετανοί θα μπορούν να απολαύσουν με φίλους μόνο σε εξωτερικούς χώρους και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Εκτός από τις παμπ και τα μπαρ όμως, και τα εστιατόρια και οι καφετέριες που πλέον θα μπορούν να πωλούν φαγητό και καφέ μόνο σε takeaway, πλημμύρισαν από πελάτες που ήθελαν να απολαύσουν ένα τελευταίο γεύμα σε έξοδο.

Σημειώνεται πάντως ότι οι Βρετανοί πριν τεθεί σε ισχύ το εθνικό lockdown εκτός από τις παμπ και τα εστιατόρια, έσπευσαν και σε καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα για τις τελευταίες αγορές.

Χάος στους δρόμους του Λονδίνου πριν το lockdown -Απίστευτο μποτιλιάρισμα με ουρές χιλιομέτρων
Χάος επικράτησε στους δρόμους του Λονδίνου του βράδυ της Τετάρτης από δεκάδες χιλιάδες οδηγούς που σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα προσπαθούσαν να φύγουν από την πόλη πριν τεθεί σε ισχύ το νέο lockdown.

Σύμφωνα με τα δεδομένα συμφόρησης στους δρόμους, που δημοσίευσε ο πάροχος TomTom, σχηματίστηκα 1.200 μίλια από ουρές (1.930 χιλιόμετρα) στους δρόμους της πόλης στις 6 μ.μ., με καταγεγραμμένα 2.624 σημεία κυκλοφοριακής συμφόρησης. Οι οδηγοί μάλιστα έκαναν λόγο για καθυστερήσεις άνω των 90 λεπτών στην πρωτεύουσα με το μποτιλιάρισμα στην Βόρεια Κυκλική (ο περιφερειακός δρόμος γύρω από το Λονδίνο) να φτάνει τα 8 μίλια.

reporter.com.cy

Exit mobile version