Site icon Hallocy

LIVE: Επεκτείνεται για άλλους 6 μήνες το ανεργιακό επίδομα

Θα στηριχθούν πέραν των 60 χιλιάδων εργαζομένων.

Επιπρόσθετα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων που επηρεάζονται και πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού ανακοινώνει αυτή τη στιγμή σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η κα Αιμιλιανίδου ενημερώνει τους πολίτες για τη νέα δέσμη μέτρων στήριξης των πολιτών από το Προεδρικό Μέγαρο ενώ εντός ημερών αναμένεται να προβεί σε σχετικές δηλώσεις και ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Δείτε ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου της Υπ. Εργασίας:

Όπως αναφέρει η κυρία Αιμιλιανίδου «τα σχέδια που έχουν εγκριθεί ήταν αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου αλλά και συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών, όπου προβλέπεται με αυτή τη δέσμη των σχεδίων, θα στηριχθούν πέραν των 60 χιλιάδων εργαζομένων αλλά και ένα σημαντικός αριθμός ανέργων κατά τους επόμενους μήνες, με μία συνολική δαπάνη που εκτιμάται από 130 εκατομμύρια μέχρι και 150 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως και στα προηγούμενα σχέδια, σημείωσε, απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής του εργοδότη είναι να μην έχει προβεί ή να μην προβεί σε οποιανδήποτε απολύσεις.

Επίσης, η Υπουργός είπε, μεταξύ άλλων, ότι επεκτείνεται για άλλους 6 μήνες το ανεργιακό επίδομα.

ant1.com.cy

Exit mobile version