Site icon Hallocy

Κορωνοϊός: Κώδωνας κινδύνου για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και νοσηλευόμενων

Σε κρίσιμο στάδιο βρίσκεται η χώρα μας μετά την ανακοίνωση νέου αρνητικού ρεκόρ κρουσμάτων. Τα 233 νέα κρούσματα του ιού που ανακοινώθηκαν χθες αλλά και η ραγδαία αύξηση των νοσηλευόμενων κρούει κώδωνα κινδύνου για την ορθή τήρηση των νέων μέτρων αναχαίτισης του ιού.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η ραγδαία αύξηση των νοσηλευόμενων που χθες(05/11) έφτασαν στους 65, εκ των οποίων 50 στο νοσοκομείο αναφοράς ενώ άλλοι 10 σε θάλαμο στη Λευκωσία και πέντε ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ανησυχία εξέφρασε και ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος σε μήνυμά του έγραψε, «απευθύνουμε θερμή έκκληση προς όλους: Μειώστε τον κύκλο των επαφών σας για να διατηρήσουμε την κατάσταση σε ελεγχόμενα επίπεδα. Αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη».

Υπενθυμίζεται πως,τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό δρ Ζωή Δωροθέα Πανά, δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης, δρ Γιώργος Νικολόπουλος, δρ Κώστας Κωνσταντίνου και Καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 11:30 π.μ., για τα νέα μέτρα και παράλληλα θα παρουσιάσουν και την εθνική αναφορά αναφορικά με την πορεία του ιού στην Κύπρο.

Exit mobile version