Site icon Hallocy

Αποκαλυπτικό: Έγγραφα «καίνε» πρωταγωνιστές του βίντεο του Αλ Τζαζίρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην αστυνομική έρευνα που άρχισε με αφορμή το πολύκροτο βίντεο του Αλ Τζαζίρα για τα χρυσά διαβατήρια, στο οποίο πρωταγωνιστούν ανώτατοι αξιωματούχοι του κράτους, πολιτικά πρόσωπα, δικηγόροι και κτηματομεσίτες.

Έγκυρες πληροφορίες που μετέδωσε το ΣΙΓΜΑ και ο δημοσιογράφος Κυριάκος Πενηνταέξ, καταδεικνύουν ότι οι ανακριτές, σκαλίζοντας το παρελθόν των υπόπτων, εντόπισαν σημαντικά στοιχεία που εμπλέκουν ορισμένους εκ των υπόπτων σε ενδεχόμενη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων.

Ειδικότερα, πρόκειται για έγγραφα που σχετίζονται πολιτογραφήσεις στις οποίες είχαν εμπλοκή στο παρελθόν, με ημερομηνίες, ονόματα και υπογραφές.

Σε ό,τι αφορά την προέλευση αυτών των στοιχείων, είτε πρόκειται για έγγραφα που παραλήφθηκαν σε φακέλους από αρμόδιους φορείς, είτε έχουν εντοπιστεί στους υπολογιστές και στα κινητά των υπόπτων, τα οποία έχουν και αυτά παραληφθεί και αξιολογούνται.

Τα νέα δεδομένα δίνουν μια ώθηση στις έρευνες, αν και ο δρόμος παραμένει μακρύς και δύσβατος.

“Κλειδί” στο ανακριτικό έργο θεωρείται και η λήψη καταθέσεων από τους δύο δημοσιογράφους του καταρινού δικτύου. Ωστόσο, σε αυτή την πτυχή, τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Προκύπτει μια άρνηση από τους δύο δημοσιογράφους να καταθέσουν.
Τουλάχιστον, συνεργάζεται σε κάποιο βαθμό ο Βρετανός Κτηματομεσίτης.

Στοιχεία και στο πόρισμα Καλογήρου

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και το πόρισμα Καλογήρου, το οποίο καταπιάνεται με 12 περιπτώσεις πολιτογραφήσεων.

Αποδεικνύεται αρκούντως βοηθητικό προς την κατεύθυνση της ενδεχόμενης στοιχειοθέτησης ποινικών αδικημάτων, το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής.
Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι οι ανακριτές που μελετούν το πόρισμα, έχουν εντοπίσει στοιχεία και μαρτυρίες, που καταδεικνύουν, μεταξύ άλλων, πλαστογραφίες, ψευδείς δηλώσεις, απόκρυψη στοιχείων.

Οι έρευνες επεκτείνονται μάλιστα για ενδεχόμενη συνωμοσία προς διάπραξης αδικήματος.

sigmalive.com

Exit mobile version