Site icon Hallocy

Νοσοκομείο Αναφοράς: «Είμαστε στην πιο δύσκολη φάση»

«Έχουμε 2-3 περιστατικά που είναι κρίσιμα», δηλώνει  η Επιστημονική Διευθύντρια του Γ.Ν. Αμμοχώστου.

Προβληματισμό προκαλούν οι αριθμοί – ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίζονται στην κοινότητα τις τελευταίες βδομάδες, με την Επιστημονική Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου να επισημαίνει πως βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση.

Σε δηλώσεις της στο ant1.com.cy η Επιστημονική Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Αμαλία Χατζηγιάννη, είπε ότι σήμερα νοσηλεύονται 61 ασθενείς στο Νοσοκομείο Αναφοράς με τους 5 εξ αυτών να βρίσκονται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφήνοντας άδεια μια κλίνη σε περίπτωση που η κατάσταση ενός ασθενή επιδεινωθεί.

Υπενθυμίζεται δε, πως χθες η πληρότητα της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας ήταν στο 100%.

Όπως εξηγεί η κυρία Χατζηγιάννη, «όταν δούμε ότι βελτιώνεται η κατάσταση κάποιου ασθενή τον κατεβάζουμε στις υπόλοιπες κλινικές για να έχουμε ένα άδειο κρεβάτι σε περίπτωση που στραβώσει κάποια άλλη περίπτωση ασθενή.»

Ερωτηθείσα πότε ταναμένεται το Γ.Ν. Αμμοχώστου να μετατραπεί εξ ολοκλήρου σε Νοσοκομείο Αναφοράς, απάντησε πως «μόλις γεμίσουν οι 88 κλίνες και μετά αναλαμβάνει κι άλλο νοσοκομείο. Θα μας υποστηρίζει η Λεμεσός (ως δεύτερο Νοσοκομείο Αναφοράς).»

Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί, η κυρία Χατζηγιάννη την χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμη, σημειώνοντας παράλληλα πως «είμαστε στην πιο δύσκολη φάση.»

«Οι επόμενοι μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι γιατί μπαίνει Χειμώνας και θα αυξάνονται τα περιστατικά. Ο ιός καλπάζει ανάμεσα μας. Επομένως, νομίζω θα αυξηθούν ακόμα παραπάνω οι εισαγωγές από τη στιγμή που αυξάνονται στην κοινότητα τα κρούσματα. Ένα ποσοστό του 5 με 6 % παρουσιάζουν μετά σοβαρά συμπτώματα και δεν τα παρουσιάζουν τις πρώτες μέρες αλλά στην εβδομάδα, από την μέρα που ανιχνεύονται», εξήγησε η Επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου.

Μιλώντας για την κατάσταση των νοσηλευομένων, η κυρία Χατζηγιάννη είπε πως «έχουμε 2-3 περιστατικά που είναι κρίσιμα.»

Κληθείσα να σχολιάσει αν αυτοί οι ασθενείς θα αποσταλούν στην Εντατική Μονάδα του Γ.Ν. Λευκωσίας ή του Γ.Ν. Λεμεσού, είπε: «όχι, τα κρατάμε εδώ και τα παλεύουμε. Φάνηκε ότι με τον μη επεμβατικό αερισμό πάνε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι όταν διασωληνωθούν. Με το μη επεμβατικό αερισμό και τις μηχανές που χρησιμοποιούμαι, φαίνεται ότι πάνε πολύ καλύτερα οι ασθενείς μας παρά με το να μπουν σε αναπνευστήρα. Οπότε, τους παλεύουμε μέχρι τα άκρο.»

Exit mobile version