Παρασκευή, 25 Ιουνίου

Έρχονται περιορισμοί στις διακινήσεις πολιτών-Το πλάνο της Κυβέρνησης

Τα επόμενα της βήματα καθόρισε η Κυβέρνηση κατά τη σημερινή διυπουργική που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος μέσω διαγγέλματος θα ανακοινώσει αύριο τα πρόσθετα μέτρα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Παρά τα σενάρια περί καθολικού lockdown, η Κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, δίνοντας το στίγμα πως θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, τόσο σε τοπική όσο και σε παγκύπρια κλίμακα.

Όπως αναφέρουν πηγές, θεωρείται δεδομένο πως στη Λεμεσό και Πάφο, όπου τα κρούσματα έχουν χτυπήσει κόκκινο και υπάρχει
ανεξέλεγκτη διασπορά, θα ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, ενώ συζητήθηκε το κλείσιμο των χώρων εστίασης.

Ένα άλλο μέτρο που φαίνεται πως έχει κλειδώσει, είναι η απαγόρευση διακινήσεων από και προς Λεμεσό και Πάφο, με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και να μην γίνει διασπορά σε άλλες επαρχίες, αλλά και ούτε να παρατηρηθούν κρούσματα απειθαρχίας, όπου μετά το κλείσιμο των μαγαζιών, πολίτες μετέβαιναν σε άλλες επαρχίες για να διασκεδάσουν. Εξού, και ενημερώθηκε σχετικά και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε η Αστυνομία να διενεργεί αυξημένους ελέγχους.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι διακινήσεις των πολιτών σε Λεμεσό και Πάφο, εντός των επαρχιών, θα είναι απρόσκοπτες και δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο των sms.

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης