Τρίτη, 27 Ιουλίου

Kαταπατήθηκαν τα ανθρώπινα του δικαιώματα, καταγγέλει ο Δημήτρης Συλλούρης

Για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παραβίαση προσωπικών δεδομένων καταγγέλει τους υπό κάλυψη δημοσιογράφους του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου Al Jazeera, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης. Απέστειλε σχετική επιστολή μέσω του δικηγόρου που τον εκπροσωπεί στον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου, ζητώντας διερεύνηση των ενεργειών των δημοσιογράφων στην οποία μάλιστα υποστηρίζει ότι ηχογράφησαν και βιντεογράφησαν ιδιωτική συνομιλία, την οποία στη συνέχεια δημοσιοποίησαν στο επίμαχο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία διεμήνυσε ήδη στον κύριο Συλλούρη ότι η καταγγελία του θα εξεταστεί στο πλαίσιο των καθηκόντων των Αρχών και της διερεύνησης των υποθέσεων που αφορούν στις πολιτογραφήσεις ξένων επενδυτών. Για την καταγγελία του τέως Προέδρου της Βουλής και για την πορεία των ερευνών και εξετάσεων που αφορούν στο επίμαχο βίντεο του Al Jazzeera και τα θέματα των “χρυσών διαβατηρίων” θα ενημερωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος συνδράμει με οδηγίες στην πορεία του ανακριτικού έργου.

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα “Φιλελεύθερος” και δημοσιεύει ότι η” κίνηση αυτή του κυρίου Συλλούρη να περάσει δηλαδή στην αντεπίθεση, δεν είναι άσχετη με την εξουδετέρωση του επίμαχου βίντεο από του να μετατραπεί σε μαρτυρία.”

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζουν τις εξετάσεις στα ευρήματα από τα τεκμήρια που κατασχέθηκαν από τα σπίτια και τα επαγγελματικά υποστατικά πέντε συνολικά προσώπων κατά τη διάρκεια επιιχείρησης την περασμένη εβδομάδα. Στο “μικροσκόπιο” των Αρχών βρίσκονται ηλεκτρονικά μηνύματα που εντοπίστηκαν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν και φέρονται να αντάλλασσαν τόσο οι “πρωταγωνιστές” του επίμαχου ρεπορτάζ όσο και με άλλα πρόσωπα.

Ενδελεχώς εξετάζονται και τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από τα γραφεία των πέντε, με τη συνδρομή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Εσωτερικών που απασχολούνται στον τομέα των πολιτογραφήσεων. Επόμενο βήμα, οι Αρχές αναμένεται να ζητήσουν άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των εμπλεκόμενων προσώπων και “άνοιγμα” των τραπεζικών τους λογαριασμών.

alphanews.live

Διαβάστε επίσης