Δευτέρα, 1 Μαρτίου

O δισεκατομμυριούχος πρώην CEO της Google θα γίνει Κύπριος

Οπρώην CEO της Google Eric Schmidt βρίσκεται σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Vox στο τελικό στάδιο για να αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα μέσω του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος. Θα γίνει σύμφωνα με το δημοσίευμα ένας εκ των πιο γνωστών Αμερικανών που θα αξιοποιήσει ένα εκ των πιο «αμφιλεγόμενων» προγραμμάτων απόκτησης διαβατηρίων στον κόσμο.

Ο Schmidt είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός και η οικογένεια του θα γίνουν Κύπριοι. Μέχρι στιγμής όπως προστίθεται στο δημοσίευμα, δεν έχει ξεκαθαρίσει γιατί ο Schmidt επιδιώκει να αποκτήσει ξένη υπηκοότητα, όμως όπως επισημαίνεται, αυτό θα του δώσει τη δυνατότητα να ταξιδεύει στην ΕΕ με ένα αρκετά προσιτό φορολογικό καθεστώς.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτό το παράθυρο το αξιοποιούν αρκετοί δισεκατομμυριούχοι ανά τον πλανήτη για να ενισχύσουν τις ελευθερίες και τις οικονομικές τους δυνατότητες στηριζόμενοι στους νόμους άλλων χωρών στις οποίες δεν είναι κάτοικοι.

Το ενδιαφέρον Αμερικανών για απόκτηση ξένης υπηκοότητας συνδέεται σύμφωνα με το δημοσίευμα με την δυνατότητα που αποκτούν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού να ταξιδεύουν εκτός της χώρας. Η τάση επίσης αυτή διασυνδέεται σύμφωνα με ειδικούς και με το περιβάλλον πολιτικής αστάθειας στις ΗΠΑ.

«Είναι όμως ασυνήθιστο να βλέπεις Αμερικανούς να υποβάλλουν αίτηση στο κυπριακό πρόγραμμα σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία και τους συμβούλους που εργάζονται στη χώρα. Το πρόγραμμα είναι πολύ πιο δημοφιλές προς τους ολιγάρχες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Μέσης Ανατολής και έχει φέρει στην επιφάνεια αρκετά σκάνδαλα με αποτέλεσμα η κυπριακή κυβέρνηση να ανακοινώσει τον τερματισμό του τον προηγούμενο μήνα. Εκπρόσωπος του Schmidt αρνήθηκε να σχολιάσει το σκεπτικό του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης