Παρασκευή, 7 Μαΐου

Άνδρας «έφαγε» βαρύ πρόστιμο για μια… μπύρα

Ένας άντρας πήρε πρόστιμο για παράβαση των περιορισμών του lock-down λόγω του κοροναϊού. Πήγε στο σπίτι του φίλου του για μια μπύρα και στη συνέχεια είπε ψέματα στην αστυνομία ως προς το γιατί ήταν εκεί.

Πήγε στο σπίτι του φίλου του το βράδυ της Παρασκευής στο Γουίγκαν του Γκρέιτ Μάντσεστερ. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες lock-down, δεν πρέπει να κοινωνικοποιείται κανείς σε εσωτερικούς χώρους.

Όχι με οποιονδήποτε άλλον από άλλα νοικοκυριά, εκτός κι αν βρίσκεται ο εκάστοτε υπό την προστασία του ατόμου.

Περιστατικό αναφοράς

Όπως ανέφεραν οι Manchester Evening News, η ομάδα Golborne και Lowton της Greater Manchester Police δημοσίευσε σχετικά με το περιστατικό στο Facebook.

Η δημοσίευση έγραφε: «Ως συνέχεια από χθεσινή ανάρτηση που σας υπενθυμίζει ότι επί του παρόντος βρισκόμαστε στο Lockdown 2.0 όπως λένε και υπό κυβερνητικούς περιορισμούς, εκδόθηκε ποινή σε έναν άνδρα χθες το βράδυ που αποφάσισε ότι θα δει τον φίλο του και θα έπινε μπύρα μαζί του και για να χειροτερέψει τα πράγματα προσπάθησε να πει και ψέματα για το γιατί ήταν εκεί».

«Δε μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση κάποιου άλλου ατόμου, εκτός εάν για ορισμένες εξαιρέσεις, δηλαδή φροντίδα παιδιών, υποστήριξη κ.λπ., όλες οι λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο».

Σύμφωνα με τους τελευταίους περιορισμούς, η αστυνομία μπορεί να εκδώσει ποινές σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Εάν είναι το πρώτο τους αδίκημα, θα πρέπει να πληρώσουν 200 £, το οποίο μειώνεται σε 100 £. Αυτό εάν πληρωθεί εντός των πρώτων 14 ημερών.

Για δεύτερη παράβαση, θα τους επιβληθεί πρόστιμο 400 £. Στη συνέχεια διπλασιάζεται για κάθε παράβαση έως και 6.400 £.

Το δεύτερο εθνικό lock-down ανακοινώθηκε από τον Μπόρις Τζόνσον το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και παρουσιάστηκε στην Αγγλία την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Το πρώτο lock-down στη Βρετανία, ήταν αορίστου χρόνου. Τα νέα μέτρα στο παρόν, θα διαρκέσουν περίπου έναν μήνα έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Κανόνες δεύτερου lock-down

Οι άνθρωποι δεν πρέπει να πηγαίνουν μέσα σε άλλα σπίτια. Εκτός για θέματα όπως φροντίδα παιδιών ή άλλες μορφές υποστήριξης. Οι παμπς και τα εστιατόρια πρέπει να κλείνουν, μαζί με τα μη απαραίτητα καταστήματα.

Ωστόσο, τα Takeaways μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά. Τα ταξίδια εντός του Ηνωμένου Βασιλείου συμβουλεύεται να μη γίνονται, εκτός από την εργασία, και τα εξερχόμενα διεθνή ταξίδια θα απαγορευτούν – και πάλι, με εξαίρεση αυτά της εργασίας.

Οι νέοι κανόνες lock-down πυροδότησαν διαμαρτυρίες στη χώρα. Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν διαδηλωτές να διαδηλώνουν στους δρόμους του Λονδίνου την ημέρα που τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί, με έναν αριθμό ατόμων να συλλαμβάνεται.

Οι διαδηλωτές εντοπίστηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ, και σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, αγνόησαν τις εντολές για επιστροφή στο σπίτι και αργότερα κινήθηκαν στην Oxford Street.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομικής αρχής, τους προέτρεψε να «επιστρέψουν στο σπίτι». Αυτό, καθώς απαγορεύεται η συγκέντρωση μεγάλου πλήθους ανθρώπων σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες lock-down.

Πηγή: news.in.gr

Διαβάστε επίσης