Site icon Hallocy

COVID19: Καραντίνα, κέρφιου, lockdown – Το επικρατέστερο σενάριο

Αναφορικά με τα αυστηρότερα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης από τον νέο κορωνοϊό, που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο μετά τη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου (αρχίζει 19:45), πριν από λίγο το OMEGA TV μετέδωσε (το επικρατέστερο σενάριο):

Αποκλείεται το καθολικό lockdown, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Τα μέτρα θα είναι στοχευμένα, τοπικά, αλλά και παγκύπρια.

Τα νέα μέτρα θα έχουν ισχύ δύο εβδομάδες και θα τεθούν σε εφαρμογή πιθανόν από μεθαύριο Πέμπτη.

Για Λεμεσό και Πάφο

Σκέψεις για κλείσιμο των Λυκείων αλλά όχι των σχολείων της προδημοτικής, δημοτικής και των γυμνασίων.
Χώροι εστίασης και κέντρα αναψυχής θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, αλλά θα λάβουν επιδότηση από το κράτος.
Κλειστά τα εμπορικά κέντρα και άλλες επιχειρήσεις που θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, φαρμακεία, αρτοποιεία και υπεραγορές αλλά και η οικοδομική βιομηχανία.
Δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τις δύο επαρχίες, με εξαίρεση τους εργαζόμενους σε ουσιώδεις υπηρεσίες, οι οποίοι θα διακινούνται με ειδική άδεια από τους εργοδότες τους.
Σε όσες επιχειρήσεις δεν ανασταλεί η λειτουργία τους, το πλάνο προβλέπει το κλείσιμο τους αντί στις 22:30 στις 20:00 και η απαγόρευση κυκλοφορίας αντί στις 23:00 να είναι από τις 21:00 (μέχρι τις 5:00 το πρωί).
Σε παγκύπρια βάση

Εκκλησιασμός με την παρουσία κάτω των 75 ατόμων ή και καθόλου πιστών
Σε γάμους, κηδείες, βαφτίσεις κ.ά θα επιτρέπεται η παρουσία στην εκκλησία 10 με 15 ατόμων. Για δύο εβδομάδες αναστέλλεται το γεύμα ή το δείπνο μέχρι 150 άτομα σε γάμους ή βαφτίσεις.
Οι παιδότοποι και τα γυμναστήρια αναμένεται να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους καθώς και οι εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών.
Οι συναθροίσεις μέχρι 10 ατόμων, δεν αναμένεται να επηρεαστούν ούτε το ωράριο λειτουργίας των χώρων εστίασης και η απαγόρευση κυκλοφορίας.
Για Λευκωσία, Λάρνακα, ελεύθερη Αμμόχωστο

Γυμναστήρια και παιδότοποι, λειτουργούν κανονικά.
Εξωσχολικές δραστηριότητες, θα συνεχίσουν κανονικά.
Συναθροίσεις σε οικίες, μέχρι 10 άτομα.
Κλείσιμο χώρων εστίασης στις 22:30.
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23:00 – 05:00.

Exit mobile version