Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου

Τα σημεία ελέγχου της Αστυνομίας από και προς Λεμεσό και Πάφο (χάρτης)

Ένα εκτεταμένο σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει αστυνομικά μπλόκα με τη συμμετοχή και στελεχών της Εθνικής Φρουράς κατέστρωσε η Αστυνομία, με στόχο να επιτήρηση την κυκλοφορία από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου που για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα βρίσκονται υπό καθεστώς αυστηρού lockdown.

Ήδη, το ειδικό σχέδιο δράσης παραδόθηκε στις αρμόδιες αστυνομικές διευθύνσεις και περιλαμβάνει σταθερά και κινούμενα περίπολα σε συγκεκριμένες οδικές αρτηρίες. Τα περίπολα θα βρίσκονται, τόσο στις κεντρικές οδικές αρτηρίες όσο και σε δρόμους του δευτερεύων οδικού δικτύου μεταξύ των επαρχιών. Συγκεκριμένα έχουν επισημανθεί δεκατρία σημεία που θα γίνεται επιτήρηση, σε εννέα εκ των οποίων θα βρίσκονται σταθερά περίπολα.

Πρόκειται για σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας στο ύψος της ακτής του Κυβερνήτη, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου στο ύψος της Πέτρας του Ρωμιου, ενώ τα υπόλοιπα σημεία βρίσκονται σε οδικές αρτηρίες της υπαίθρου. Σημειώνεται πως δόθηκαν οδηγίες προς τα μέλη της δύναμης για ελέγχους και των παλαιών δρόμων μεταξύ των επαρχιών καθώς και άλλων δρόμων που ενώνουν τις επαρχίες Λεμεσού με τη Λάρνακα την Πάφο και την Λευκωσία αλλά και την Πάφο με τη Λευκωσία.

Ειδικότερα σημεία ελέγχου θα βρίσκονται:
Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας στο ύψος της Ακτής του Κυβερνήτη
Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου στο ύψος της Πέτρας του Ρωμιού
Στον δρόμο Πωμού-Παχύαμμου
Στον δρόμο Σταυρού της Ψώκας
Στον δρόμο του Αγίου Νικολάου
Στον δρόμο Προς Κακοπετρία
Στον δρόμο Καρβουνά-Τροόδους
Στον δρόμο Παλαιχωρίου
Στον δρομο της Οράς

Όπως εξήγησε νωρίτερα και η υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλη Γιολίτη, λόγω των αυξημένων αναγκών, και από τη στιγμή που αρκετά μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, στους ελέγχους θα συνδράμουν και μέλη της Εθνικής Φρουράς.

Στους δρόμους από και προς τις επαρχίες θα στηθούν σταθερά μπλόκα και θα ελέγχονται τα έγγραφα που θα κατέχουν οι οδηγοί, ενώ μεταξύ άλλων ελέγχων, κατά περιόδους θα πραγματοποιούνται και έλεγχοι rapid test.

Διαβάστε επίσης