Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου

Επεισόδια/Λεμεσός: Eναντίον μέτρων για Covid19: Πετροπόλεμος, φωτιές, έσπασαν βιτρίνες, 6 συλλήψεις [φώτος, βίντεο]

Θρυμματισμένες βιτρίνες, σπασμένοι ανθώνες, λαμπαδιασμένοι κάδοι, ζημιές από τους πετροβολισμούς. Κροτίδες, χρήση δακρυγόνων, κουκουλοφόροι, πάνοπλα μέλη της ΜΜΑΔ, και συλλήψεις. Η οδός Ανεξαρτησίας, η Πλατεία Ηρώων και η γύρω περιοχή μετατράπηκαν σε βομβαρδισμένο τοπίο από τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου(15/11), στη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τα μέτρα στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, 23 ήταν συνολικά οι συλλήψεις στις οποίες προχώρησαν τα μέλη της Δύναμης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εκ των οποίων οι εννέα τέθηκαν υπό κράτηση και αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιο Δικαστηρίου.

Τρία πρόσωπα από τα 23 κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι, για επίθεση εναντίον Αστυνομικών και παρεμπόδιση του έργου της Δύναμης.Έντεκα πρόσωπα καταγγέλθηκαν με εξώδικο πρόστιμο για τον περί λοιμοκαθάρσεως νόμο.

Από τα σοβαρά επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά από πέτρες τέσσερις συνολικά Αστυνομικοί, με τον ένα να φέρει τραύματα στα χέρια.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Διοικητηρίου που βρίσκεται στην καρδιά της οδού Ανεξαρτησίας, και σ αυτήν, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν πέραν των 3 χιλιάδων πολιτών που εξέφρασαν ειρηνικά την αντίθεση τους με τα αυστηρά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για ανακοπή της πορείας του κορωνοϊού.

Τα έκτροπα άρχισαν λίγο μετά τις επτά το βράδυ, όταν ομάδα κουκουλοφόρων άρχισαν να ρίχνουν πέτρες, να ανάβουν φωτιές σε κάδους, να προκαλούν ζημιές σε ανθώνες και βιτρίνες, να ρίχνουν κροτίδες και βεγγαλικά.

Πάνοπλα μέλη της ΜΜΑΔ και της αστυνομίας Λεμεσού, με τη βοήθεια του αντιοχλαγωγικού οχήματος «Θησέα» και άλλων μηχανοκίνητων μονάδων προσπάθησαν να επιβάλουν τη τάξη και έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Διαβάστε επίσης