Σάββατο, 17 Απριλίου

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι

Σε ισχύ από τις 05:00 το πρωί της Κυριακής(15/11) η Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία για καταιγίδες και χαλάζι.

Η προειδοποίηση ισχύει μέχρι τις 16:00, το απόγευμα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Σήμερα, ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά κυρίως από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά τοπικά μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά σε υπήνεμες περιοχές λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις οι οποίες κυρίως στα βόρεια και στα ανατολικά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά αρχικά τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται κατά τόπους μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο τη Δευτέρα και μη αξιόλογη μεταβολή στη συνέχεια, για να κυμανθεί γύρω ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Διαβάστε επίσης