Κυριακή, 24 Ιανουαρίου

Πάντρεψαν δύο 14χρονες με Σύρους. Χειροπέδες στους «συζύγους». Μάστιγα το φαινόμενο

Δύο συλλήψεις για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης– Φαίνεται να έχουν συνάψει γάμο στην Κύπρο με δύο 14χρονες ομοεθνείς τους – Μάστιγα τείνει να καταστεί η σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων, μέσω των «γάμων» ή «αρραβώνων» με ενήλικα άτομα αναφέρει η Αστυνομία

Η πληροφορία που έφτασε στις αρχές, οδήγησε στην εξιχνίαση μίας ακόμη υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης.

Συγκεκριμένα, στη σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, προχώρησε η Αστυνομία. Οι δύο φέρονται να έχουν συνέψει γάμο με ανήλικες και συγκεκριμένα δύο κορίτσια 14 ετών.

Όπως αναφέρει η πληροφόρηση, όλοι οι εμπλεκόμενοι κατάγονται από τη Συρία. Οι 14χρονες αφίχθηκαν στην Κύπρο και στη συνέχεια διαφάνηκε ότι είχαν τελέσει γάμο με ενήλικες στην χώρα μας, επίσης Σύρους.

Οι δύο ανήλικες απομακρύνθηκαν και οδηγήθηκαν σε άλλο χώρο διαμονής, μακριά από τους δύο «συζύγους» τους οι οποίοι συνελήφθησαν την Τετάρτη και τέθηκαν υπό 8 ήμερη προσωποκράτηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, «τείνει να γίνει μάστιγα η σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων, μέσω των «γάμων» ή «αρραβώνων» με ενήλικα άτομα, προερχόμενα (κυρίως) από τρίτες χώρες, με πρόφαση την κουλτούρα ή έθιμα από τη χώρα καταγωγής τους».

«Η Νομοθεσία είναι πάρα πολύ αυστηρή σε σχέση με την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και η προστασία των παιδιών είναι στις προτεραιότητες της Αστυνομίας Κύπρου, ως εκ τούτου τέτοιες παράνομες ενέργειες και συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές», προστίθεται.

«Η Αστυνομία, ως θεματοφύλακας της Νομοθεσία στην Κύπρο», συνεχίζει η ανακοίνωση, «διερευνά με αυστηρότητα τις συγκεκριμένες περιπτώσεις και τόσο οι δράστες, όσο και τα άτομα που αποκρύβουν και δεν καταγγέλλουν τέτοιες περιπτώσεις ή συνεργούν για την διάπραξη των εν λόγω αδικημάτων, θα οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης».

cyprustimes.com

Διαβάστε επίσης