Site icon Hallocy

185 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας από την αρχή του 2020

Αύξηση στις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας – Ανησυχεί και ενισχύει το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η ηγεσία της Αστυνομίας – 185 υποθέσεις από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα

Μόνο προβληματισμό προκαλούν στις διωκτικές αρχές οι απανωτές υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας που έρχονται στο φως το τελευταίο διάστημα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι δύο τελευταίες υποθέσεις, σε διάστημα μόλις 48 ωρών, οι οποίες εξιχνιάστηκαν με τη στενή συνεργασία της Κυπριακής Αστυνομίας και της Europol.

Οι αριθμοί, ειδικά για τα δεδομένα της μικρής Κύπρου, τρομάζουν αν αναλογιστεί κανείς ότι 185 υποθέσεις καταγράφηκαν από την αρχή του χρόνου την ώρα που ολόκληρο το 2019 καταγράφηκαν συνολικά 161 υποθέσεις και το 2018 ακόμα λιγότερες.

Από την αρχή του 2020 μέχρι σήμερα: 185 υποθέσεις

2019: 161 υποθέσεις

2018: 132 υποθέσεις

2017: 131 υποθέσεις

Οι συνολικά 478 υποθέσεις που καταγράφηκαν σε διάστημα μίας τριετίας, είναι κάτι που δεν αφήνει αδιάφορη την ηγεσία της δύναμης.

Η αύξηση των υποθέσεων και ο όγκος εργασίας φαίνεται πως φέρνει και ενίσχυση εντός των επόμενων εβδομάδων, με το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ενισχύεται και με άλλα μέλη, ενδεικτικό της σημασίας που δίδεται από την ηγεσία σε αυτού του είδους το σοβαρό έγκλημα και στις προσπάθειες για εντοπισμό προσώπων που εμπλέκονται σε αυτό.

cyprustimes.com

Exit mobile version