Site icon Hallocy

Κορωνοϊός-Κύπρος: Στα ύψη οι αριθμοί κρουσμάτων-Στο «κόκκινο» η Λευκωσία

Δεν λένε να πέσουν οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώνονται καθημερινά στην Κύπρο, ενώ παράλληλα οι θάνατοι συμπολιτών μας μεγαλώνουν την μακάβρια λίστα της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας.

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα αλλά σχεδόν μια βδομάδα μετά που έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για αναχαίτιση της πανδημίας, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αλλάζουν.

Συνολικά από την περασμένη Δευτέρα(7/12) μέχρι και σήμερα έχουν ανακοινωθεί 15 θάνατοι ατόμων θετικά στον ιό, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 15 χιλιάδες (σ.σ. 15,101.)

Συγκεκριμένα χθες (13/12) ανακοινώθηκε ένας θάνατος ασθενούς με κορωνοϊό και αφορά γυναίκα, ηλικίας 84 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Από τις 2,427 εργαστηριακές διαγνώσεις που διενεργήθηκαν με τη μοριακή μέθοδο (PCR), εντοπίστηκαν και επαληθεύτηκαν 301 περιστατικά ενώ προέκυψαν 202 θετικά αποτελέσματα με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Στο «κόκκινο» η Λευκωσία από τα θετικά rapid test

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Πρωτεύουσα όσον αφορά τον εντοπισμό θετικών αποτελεσμάτων με rapid test αφού από τα 7,418 τεστ που διενεργήθηκαν με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), προέκυψαν 202 θετικά αποτελέσματα από τα οποία σχεδόν τα μισά (σ.σ. 96) εντοπίστηκαν στη Λευκωσία.
Αναλυτικά, στη Λεμεσό εντοπίστηκαν τα 23, στη Λάρνακα τα 47, στην Πάφο τα 3, στην Αμμόχωστο τα 18, στο Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών Πουρνάρα τα 4 , με το πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης τα 7 και από Ιδιωτική πρωτοβουλία τα 4.

Δίνονται λεπτομέρειες για το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Κύπρο

Σημειώνεται πάντως πως την Τρίτη ανακοινώνονται από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος εμβολιασμού του πληθυσμού στην Κύπρο, για την COVID-19.

Η διαθεσιμότητα του εμβολίου θα εξαρτηθεί από το ρυθμό παραγωγής της κάθε εταιρείας, ενώ η μεταφορά και φύλαξή τους θα γίνεται με συγκεκριμένες προδιαγραφές από την παρασκευάστρια εταιρεία.Στην Κύπρο αναμένεται να φθάσουν πρώτα τα εμβόλια της Pfizer.

Η φύλαξη και μεταφορά των εμβολίων Pfizer διέπεται από ιδιάζουσες και ευαίσθητες συνθήκες, γι’ αυτό και το Υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει ήδη τα κατάλληλα ψυγεία για την αποθήκευση των εμβολίων, τα οποία αναμένονται στην Κύπρο πριν τα Χριστούγεννα.

sigmalive.com

Exit mobile version