Close Menu
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Facebook X (Twitter) Instagram
Τρίτη, 17 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Hallocy
Home » Το αλκοόλ σκοτώνει το εμβόλιο του κορονοϊού;
Short Films

Το αλκοόλ σκοτώνει το εμβόλιο του κορονοϊού;

Hallocy.comBy Hallocy.com14/12/20200 Views
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

Η κατανάλωση αλκοόλ αμέσως μετά τη διενέργεια του εμβολίου για τον κορονοϊό πρέπει να αποφεύγεται, επειδή μπορεί να εξασθενήσει σημαντικά την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος και έτσι να καταστήσει τον εμβολιασμό σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικό, σύμφωνα με ένα κορυφαίο Ρώσο επιστήμονα, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου «Σπούτνικ-5».

«Συνιστούμε με έμφαση την αποχή από το αλκοόλ για τουλάχιστον τρεις μέρες μετά από κάθε δόση του εμβολίου», δήλωσε στο “New Scientist” ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια στη Μόσχα, το οποίο ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο. Όπως είπε, «είναι απολύτως προφανές» ότι αυτή η προειδοποίηση δεν ισχύει μόνο για το “Sputnik V”, αλλά και για όλα τα άλλα εμβόλια κατά της Covid-19.

Η έως τώρα επιστημονική βιβλιογραφία σχετικά με την επίδραση του αλκοόλ στο ανοσοποιητικό σύστημα δείχνει ότι ιδίως η υπερβολική κατανάλωση του λειτουργεί ανοσοκατασταλτικά, συνεπώς όσοι πίνουν πολύ, είναι και πιο ευάλωτοι σε διάφορες λοιμώξεις. «Οι γεροί πότες έχουν πολλά προβλήματα και ένα από αυτά είναι η κακή ανοσιακή λειτουργία τους», ανέφερε η ανοσολόγος Ελεάνορ Ράιλι του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Οι εταιρείες και οι ερευνητικοί φορείς που διοργάνωσαν τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων για τον κορονοϊό, δεν συνέστησαν στους εθελοντές αποχή από το αλκοόλ. Οι δοκιμές έδειξαν ότι περίπου ο ένας στους δέκα (10%) δεν απόκτησε ανοσία. Κατά πόσο αυτό οφείλεται και στο αλκοόλ, είναι κάτι που ακόμη δεν έχει διερευνηθεί.

Ο Γκίντσμπουργκ εκτίμησε ότι η κατανάλωση 300 γραμμαρίων βότκας, που περιέχουν περίπου 120 γραμμάρια αλκοόλ, καταστέλλει τη δημιουργία αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό, αλλά ένα ποτήρι σαμπάνια όχι. Όπως διευκρίνισε, «ασφαλώς δεν μιλάμε για μια πλήρη απαγόρευση του αλκοόλ στη διάρκεια των εμβολιασμών. Απλώς για ένα λογικό περιορισμό στην κατανάλωση του, μέχρι το σώμα προλάβει να εκδηλώσει την ανοσιακή απόκριση του. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει σημαντικά την ανοσία και συνεπώς να περιορίσει την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού ή ακόμη και να την αχρηστεύσει. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το ‘Σπούτνικ-5′ αλλά για οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο».

Από την πλευρά του, ο δρ Πολ Κλένερμαν του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης επεσήμανε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χρόνια μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ έχει σημαντική επίπτωση σε πολλές πλευρές της ανοσίας. Αυτό που δεν είναι σαφές, είναι κατά πόσο η μικρή ποσότητα αλκοόλ μπορεί να έχει κάποια σημαντική επίδραση. Πάντως είναι εύλογο να είναι κάποιος επιφυλακτικός και να αποφύγει το αλκοόλ. Δεν αποκλείεται η κάθε χώρα να καταλήξει να εκδώσει διαφορετικές συστάσεις».

Η Pfizer ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια προειδοποίηση για την κατανάλωση αλκοόλ, όσον αφορά το δικό της εμβόλιο, ενώ η AstraZeneca δεν απάντησε στο σχετικό ερώτημα που της υποβλήθηκε από το βρετανικό επιστημονικό περιοδικό.

Διαβάστε επίσης

Previous ArticleΒίσση – Βανδή: Για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή του J2US; – Βίντεο
Next Article Γιώργος Λιανός: Ετοιμάζει βαλίτσες για Άγιο Δομίνικο – Τι λέει για την απόφαση του Σάκη Τανιμανίδη να μην είναι φέτος παρουσιαστής

Related Posts

27 Views

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025 Instrumentals 27 Views
103 Views

Καρκίνος: Η «αθώα» συνήθεια που αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης

03/11/2023 Short Films 103 Views
217 Views

Μαρία Μενούνος: Έτσι κατάλαβε ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας – Το σύμπτωμα που την οδήγησε για εξετάσεις

02/11/2023 Short Films 217 Views




Find us on:
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter




Latest News

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025

Η Μόνα Λίζα Ζωντανεύει το 2025 με Ένα Μοντέρνο Ποπ Τραγούδι!

25/04/2025

“Η Περιπέτεια του Γουίσκερ Μπόνκο ΜακΦίσαλοτ από το Ψάρεμα στο Τραπέζι”

24/04/2025

Read More




Most Popular

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025

Η Μόνα Λίζα Ζωντανεύει το 2025 με Ένα Μοντέρνο Ποπ Τραγούδι!

25/04/2025

“Η Περιπέτεια του Γουίσκερ Μπόνκο ΜακΦίσαλοτ από το Ψάρεμα στο Τραπέζι”

24/04/2025




About HalloCy
About HalloCy

Welcome to HalloCy, where creativity meets technology! I’m a former journalist turned AI creator, passionate about transforming stories, emotions, and ideas into music, animations, and short films. Using cutting-edge AI tools, I craft original songs, captivating animations, and cinematic shorts that bring imagination to life.
My favorite part? Turning your stories into songs and music videos through my "Stories to Songs" project—where you share your real-life experiences, and I create a personalized song and video just for you. Explore my creations under New Songs, Animations, Short Films, and Music Clips, or dive into Behind the Scenes to see how I use AI to make it all happen. Looking for a spark of inspiration? Check out Motivation for uplifting stories and insights tied to my creative journey.
Join me in this exciting adventure of storytelling, music, and art—let’s create something beautiful together!

Επικοινωνία: [email protected]

Follow Us

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok SoundCloud
Popular Posts

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025
Copyright 2017. Hellocy.com | Handcrafted By Competitive Edge Digital
  • Home
  • Privacy Policy
  • Terms & Conditions
  • Get In Touch

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkRead more