Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου

Την Κυριακή ο πρώτος εμβολιασμός στην Κύπρο – Κυκλοφόρησαν έντυπα συναίνεσης

Μια αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη Κυριακή θα ζήσουμε φέτος. Η Κύπρος όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης αρχίζουν τους εμβολιασμούς την ερχόμενη Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.

Μετά και την πολυπόθητη έγκριση του εμβολίου της Pfzizer από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, είναι θέμα χρόνου να αφιχθεί η πτήση με την πρώτη παρτίδα εμβολίων. Όπως όλα δείχνουν η άφιξη της πρώτης παρτίδας θα γίνει την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων

Στο κρατικό κανάλι μίλησε η Α’ Λειτουργός του Υπουργείου Υγείας Όλγα Καλακούτα η οποία εξήγησε τη διαδικασία που θα ακολουθήσει μετά και το πράσινο φως του ΕΜΑ. Η κ.Καλακούτα είπε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε στέγες. Στόχος όπως είπε είναι να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί σε όλες τις πόλεις ενώ αμέσως μετά σειρά για εμβολιασμό θα πάρουν οι υγειονομικοί, οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία.

Η κ.Καλακούτα εξήγησε επίσης και τη διαδικασία συναίνεσης ενός ατόμου για εμβολιασμό. Ανέφερε ότι έχουν ήδη σταλεί τα έντυπα συναίνεσης στις στέγες, εκεί δηλαδή όπου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί. Εξήγησε ότι ο ιδιοκτήτης ρωτά το προσωπικό το οποίο εκφράζει την πρόθεσή του προκειμένου να ξέρει και το Υπουργείο πόσα εμβόλια θα αποστείλει. Σε σχέση τώρα με τους ενοίκους η κ.Καλακούτα ανέφερε ότι αν υπάρχει δυνατότητα να υπογράψει το ίδιο το άτομο τότε θα το πράξει ή σε άλλη περίπτωση θα υπογράφει κάποιο στενό συγγενικό πρόσωπο.

Η κ.Καλακούτα ερωτήθηκε και για το αν γνωρίζει τον πρώτο ή την πρώτη που θα εμβολιαστεί στην Κύπρο, όπως δηλαδή έγινε και σε άλλες χώρες και είπε ότι ακόμη δεν γνωρίζει η ίδια κάτι τέτοιο αφού είναι διαδικαστικά που θα ανακοινώσουν από το Υπουργείο Υγείας τις επόμενες μέρες.

sigmalive.com

Διαβάστε επίσης