Site icon Hallocy

Οι χαλαρώσεις που ισχύουν στα μέτρα σήμερα Παραμονή Χριστουγέννων

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου στις 22 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε μερικές χαλαρώσεις ενόψει των γιορτών.

Για σήμερα, Παραμονή Χριστουγέννων, θα επιτρέπεται η διακίνηση μέχρι τις 11 το βράδυ. Την ίδια στιγμή, παραμένει σε ισχύ ο περιορισμός των 10 ατόμων σε συναθροίσεις σε σπίτια, περιλαμβανομένων των ανηλίκων.

Εξάλλου αύριο, ημέρα των Χριστουγέννων, θα τελεστούν λειτουργίες, παρουσία πιστών, με μέγιστο αριθμό τα 75 άτομα, και τηρουμένων όλων των αναγκαίων αποστάσεων. Εάν υπάρχει ανάγκη για εκκλησιασμό περισσότερων πιστών, ενδέχεται να πραγματοποιηθούν περισσότερες λειτουργίες.

Να θυμίσουμε ότι και χθες Τετάρτη ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων ήταν τριψήφιος, ενώ σημειώθηκαν άλλοι τρεις θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους εκατόν-τέσσερις. Οι Νέοι θάνατοι αφορούν άντρα 90 ετών, και δύο γυναίκες, ενενήντα-τεσσάρων και 97 ετών, όλοι με υποκείμενα νοσήματα.

Σε σχέση με τα κρούσματα, ανακοινώθηκαν 477 Νέα περιστατικά από μοριακές εξετάσεις, και διακόσιες-τριάντα-τρεις περιπτώσεις, από αντιγονικές εξετάσεις.
Στα δημόσια νοσοκομεία νοσηλεύονται 146 ασθενείς, από τους οποίους οι τριάντα-τέσσερις σε Σοβαρή κατάσταση. Οι 15 από αυτούς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ένας νοσηλεύεται στην Εντατική, Εκτός αναπνευστήρα, και 18 ασθενείς, σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

Exit mobile version