Site icon Hallocy

Παραλίμνι: Το αντίο στον 11χρονο Ιάκωβο – «Τα λόγια φτωχά…»

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε το Παραλίμνι για τον μικρό Ιάκωβο, το 11χρονο αγόρι που «έσβησε» ξαφνικά ανήμερα των Χριστουγέννων στο Παραλίμνι.

Μέσα σε μερικές ώρες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από μηνύματα για το μικρό παιδί που «έφυγε» απροσδόκητα.

Υπενθυμίζεται ότι υπόθεση αιφνίδιου θανάτου διερευνά η Αστυνομία στο Παραλίμνι μετά τον θάνατο αγοριού, ηλικίας 11 ετών, τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 4:45 το απόγευμα της Παρασκευής το αγόρι, ενώ βρισκόταν σπίτι του και έπαιζε με άλλα παιδάκια, έχασε τις αισθήσεις του.

Επί τόπου κλήθηκε παιδίατρος, ο οποίος προσπάθησε να επαναφέρει το παιδί στις αισθήσεις του χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στην συνέχεια με ασθενοφόρο ο 11χρονος διακομίσθηκε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Οι επί καθήκοντι ιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν το αγόρι και προχώρησαν σε διασωλήνωσή του, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ο 11χρονος απεβίωσε.

Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του άτυχου παιδιού ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα, Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, στις 11 στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από τους ιατροδικαστές Ορθόδοξο Ορθοδόξου και Αγγελική Παπέττα.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Οι ανακοινώσεις φίλων και οργανισμών

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Νέων Παραλιμνίου εκφράζει την τεράστια θλίψη και οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του μικρού́ Ιάκωβου.

Ο μικρός Ιάκωβος, όπως αναφέρεται, ήταν ποδοσφαιριστής των ακαδημιών της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου αλλά́ και πιστός φίλος της ομάδας, κάτοχος εισιτήριου διαρκείας, με απίστευτη αγάπη προς αυτήν, γαλουχημένος από́ την οικογένειά του που τόσα πολλά προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στην ομάδα.

«Τα λόγα φτωχά́, αναφέρει η ανακοίνωση, για να περιγράψουν τα συναισθήματα σε τέτοιες στιγμές. Ευχή́ μας, ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια».

Αποφασίστηκε όπως οι σημαίες στο οίκημα θα κυματίζουν μεσίστιες για τις επόμενες 9 ημέρες, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ούλων των ηλικιών θα αγωνιστούν στον επόμενο επίσημο τους αγώνα με μαύρα περιβραχιόνια αλλά́ και θα τηρηθεί́ μονόλεπτος σιγή́.

Σε συνεργασία με την Επιτροπή́ διαχείρισης των Ακαδημιών, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν κι άλλες αποφάσεις που έχουν παρθεί προκειμένου να τιμήσουν αλλά́ και να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη του μικρού́ Ενωσίτη.

«Καλό́ παράδεισο Αγγελούδι και να είσαι σίγουρος ότι θα δώσουμε την ψυχή́ μας για να βλέπεις την Ένωσή σου από́ ψηλά́ και να χαίρεσαι», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η νεκροτομή δεν κατέδειξε την αιτία θανάτου του 11χρονου στο Παραλίμνι

Δεν κατέδειξε την αιτία θανάτου του 11χρονου που απεβίωσε χθες αιφνιδίως στο Παραλίμνι, η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε σήμερα επί της σορού του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η νεκροτομή διενεργήθηκε το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, οι οποίοι έλαβαν δείγματα από τη σορό. Τα δείγματα θα σταλούν για ιστοπαθολογικές και άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις προκειμένου να εντοπιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου του 11χρονου.

Γύρω στις 4.45 το απόγευμα της Παρασκευής το αγόρι βρισκόταν σε συγγενικό σπίτι στη γειτονιά του και έπαιζε με άλλα παιδιά όταν έχασε τις αισθήσεις του.

Επί τόπου κλήθηκε παιδίατρος, ο οποίος προσπάθησε να επαναφέρει τις αισθήσεις του χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια με ασθενοφόρο ο 11χρονος διακομίσθηκε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Οι επί καθήκοντι ιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν το αγόρι και προχώρησαν σε διασωλήνωσή του, χωρίς όμως αποτέλεσμα και ο 11χρονος απεβίωσε λίγο πριν τις 6.30 το απόγευμα.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου.

Exit mobile version