Τρίτη, 19 Ιανουαρίου

Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Pierre Cardin

Βαρύ πένθος παγκοσμίως προκαλεί η είδηση πως ο Pierre Cardin πέθανε σε ηλικία 98 ετών. Το δυσάρεστο γεγονός γνωστοποίησε η οικογένεια του διάσημου σχεδιαστή μόδας. Ο Pierre Cardin άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Νουιγί στο δυτικό Παρίσι.

powered by Rubicon Project
Ο Pierre Cardin γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1922 στο Τρεβίζο της Ιταλίας. Ήταν γνωστός για το στυλ avant-garde. Λάτρευε τα γεωμετρικά σχέδια και ξέφευγε από τις κλασσικές νόρμες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pierre Cardin (@pierrecardinofficiel)

Ποιος ήταν ο Pierre Cardin:

Ίδρυσε τον οίκο μόδας του το 1950. Από το 1991 ήταν πρέσβης καλής θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ. Οι γονείς του ήταν πλούσιοι γαιοκτήμονες αλλά για να γλιτώσουν από την επέλαση του ναζισμού έφυγαν από την Ιταλία και μετακόμισαν στην Γαλλία το 1924. Ο πατέρας του ένας εύπορος έμπορος οίνου ήθελε ο γιος του να γίνει αρχιτέκτονας αλλά εκείνος από παιδί ήθελε να σχεδιάζει ρούχα.

Η καριέρα του ξεκίνησε στα 14 του χρόνια όπου δούλευε δίπλα σε ένα ράφτη. Εκεί, έμαθε τα βασικά. Το 1939, έφυγε από το σπίτι του και εγκαταστάθηκε στο σπίτι ενός ράφτη στο Βισί όπου άρχισε να ράβει κοστούμια για γυναίκες. Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε εθελοντικά στον Ερυθρό Σταυρό.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pierre Cardin (@pierrecardinofficiel)

Ο Cardin μετακόμισε στο Παρίσι το 1945. Εκεί, σπούδασε αρχιτεκτονική και εργαζόταν παράλληλα στον οίκο μόδας Paquin. Εργάστηκε με την Elsa Schiaparelli μέχρι που έγινε επικεφαλής του ατελιέ του Christian Dior το 1947.

Διαβάστε επίσης