Site icon Hallocy

Κύπρος: Πρωτοχρονιά με φόβο ολικού lockdown

O υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι είναι θέμα ημερών να ξεφύγει εντελώς η κατάσταση, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τα μέτρα

Υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα και με το ενδεχόμενο ενός νέου ολικού lockdown υποδέχθηκαν οι Κύπριοι τη νέα χρονιά. Υπέρ ενός νέου lockdown τάσσονται μέλη της επιδημιολογικής ομάδας.

Τα αυστηρότερα μέτρα που αποφασίστηκαν τις τελευταίες μέρες λόγω της έκρηξης κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί, επέβαλλαν μια πρωτόγνωρη συνθήκη, σύμφωνα με την οποία η υποδοχή του 2021 έγινε μόνο σε σπίτια, με ανώτατο αριθμό παρευρισκόμενων τα 10 άτομα.Σύμφωνα με το διάταγμα της κυβέρνησης, σε κάθε συγκέντρωση επιτρέπονταν άτομα μόνο από δύο οικογένειες ενώ οι εορτασμοί για το νέο έτος είχαν όριο τη 1:00 τα ξημερώματα.

Τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή τη Δευτέρα, σχετίζονται με την έκρηξη κρουσμάτων κατά τον μήνα Δεκέμβριο αλλά και την ραγδαία αύξηση των θανάτων λόγω κορωνοϊού. Τα μεγάλα νούμερα προκαλούν ισχυρή πίεση στα νοσοκομεία της χώρας όπου καταγράφεται ρεκόρ στις νοσηλείες ασθενών με covid-19.

Kίνδυνος για κατάσταση εκτός ελέγχου

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου προειδοποίησε ότι είναι θέμα ημερών να ξεφύγει εντελώς η κατάσταση, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τα μέτρα.

Τόνισε μάλιστα πως σε μια τέτοια περίπτωση το ολικό lockdown θα αποτελέσει μονόδρομο. Υπέρ της εφαρμογής ενός νέου lockdown τάσσονται και μέλη της επιδημιολογικής ομάδας ενώ τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα αλλά και την κατάσταση των νοσοκομείων.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Exit mobile version