Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Ο σκηνοθέτης μου άρχιζε να με αγγίζει και υπερέβη τα εσκεμμένα»

«Ήμουν πολύ κοντά στο να αφήσω τη δραματική σχολή στην οποία βρισκόμουν»

Χθες το απόγευμα ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και αποκάλυψε πως στο παρελθόν είχε δεχτεί παρενόχληση από έναν σκηνοθέτη του.

Ο γνωστός ηθοποιός εξομολογήθηκε πως είχε έρθει σε πολύ δύσκολη θέση όταν ο σκηνοθέτης με τον οποίο έκανε μαθήματα υπερέβη τα εσκαμμένα και προχώρησε σε μια παραπάνω επαφή σωματική.

Αναφορικά με το αν το περιστατικό αφορά παρενόχληση, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης απάντησε: «Νομίζω ναι, τώρα μπορώ να το πω πολύ πιο γενναία κι εκεί αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα στο να μπορέσω να το αντιμετωπίσω γιατί το «θύμα» σκέφτεται εκείνη τη στιγμή ότι κάτι έκανε κάτι λάθος».

Αλεξάνδρος Μπουρδούμης παρενόχληση

Η εξομολόγηση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη αναφορικά με την παρενόχληση που δέχτηκε από τον σκηνοθέτη
«Πολύ πιο νέος και πολύ πιο άπειρος και ίσως ούτε και με την εμπειρία που έχω μετά από 25 χρόνια ούτε και με την όποια σοφία μου έχει δώσει η δουλειά για να μπορέσω να διαχειριστώ καταστάσεις τέτοιες, ναι, βρέθηκα σε δύσκολες καταστάσεις σε πρόβα ή σε γύρισμα και ουσιαστικά δεν μπορούσα να αντιδράσω γιατί αυτό που περιγράφει η Ζέτα ή αυτό που περιγράφει η Σοφία και η κάθε Σοφία είναι κυρίως αυτό: ότι τα χάνεις απέναντι στον άνθρωπο που εκείνη την ώρα έχει κατά κάποιο τρόπο την εξουσία στα χέρια του. Κι εκεί όντας ανήμπορος ουσιαστικά γιατί θεωρητικά είσαι κατώτερος του, αυτός είναι σκηνοθέτης, παραγωγός, ηθοποιός, ανήκει σε έναν θίασο, εκείνος είναι πρωταγωνιστής και όλοι οι υπόλοιποι ρόλοι που μπορεί να υπάρχουνε σε έναν επαγγελματικό χώρο, εκείνη την ώρα εσύ νιώθεις από την αρχή εκ προοιμίου ηττημένος και δεν μπορείς να αντιδράσεις».

«Εγώ ήμουν στο δεύτερο έτος της δραματικής σχολής και παράλληλα έκανα και κάποια άλλα μαθήματα, δηλαδή σεμινάρια κλπ, με έναν πολύ γνωστό εκείνη την εποχή σκηνοθέτη στο θέατρο που ήταν μαθήματα υποκριτικής και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αναπτύχθηκε η όποια σχέση δασκάλου – μαθητή, οπότε αρχίζει και υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης και κάποια στιγμή χάθηκε ο έλεγχος στο μάθημα και αισθάνθηκα την πίεση στο να αποδεχθώ κατά κάποιο τρόπο μια παραπάνω επαφή σωματική και να έρθω σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, σε σημείο να είμαι πολύ κοντά στο να αφήσω και τη δραματική σχολή στην οποία βρισκόμουν.

Εκανα κουβέντα με τον εαυτό μου και με κάποιους δικούς μου ανθρώπους, με στήριξαν και όταν κατάλαβα ότι υπερέβη τα εσκαμμένα αποφάσισα να διακόψω και τα μαθήματα και οτιδήποτε άλλο». Στο μεταξύ, παρενόχληση από τον σκηνοθέτη του είχε δεχτεί στο παρελθόν και ο Γιώργος Χρανιώτης!

Διαβάστε επίσης