Site icon Hallocy

Νέες αλλαγές Facebook – Θα αφαιρεί αναρτήσεις με παραπληροφόρηση για εμβόλια

Σε επέκταση της λίστας με τους «ψευδείς ισχυρισμούς περί υγείας» που διαγράφει προχώρησε το Facebook, για να περιλαμβάνει και την παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια γενικότερα, όπως για παράδειγμα πως είναι τοξικά ή προκαλούν αυτισμό.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, πλέον θα αφαιρούνται και ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τον κορωνοϊό, το εμβόλιο του, καθώς επίσης και ισχυρισμούς πως η COVID-19 προήλθε από ιό που κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο και πως είναι ασφαλέστερο να κολλήσεις κορωνοϊό από το να κάνεις το εμβόλιο. Απαγορεύονται επίσης σχετικές διαφημίσεις για αυτό το θέμα στην πλατφόρμα.

Το Facebook θα κατεβάζει επίσης, σελίδες, ομάδες αλλά και λογαριασμούς οι οποίοι συνεχίζουν να κοινοποιούν ισχυρισμούς που η επιστημονική κοινότητα έχει απορρίψει, σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού. Το ερώτημα είναι ποιά μέλη της επιστημονικής κοινότητας θεωρούνται αξιόπιστα δεδομένου ότι υπάρχουν κατά καιρούς αντικρουόμενες απόψεις.

Μέχρι τώρα το Facebook δεν κατέβαζε ή διέγραφε αναρτήσεις. Απλά μέσω το αλγόριθμου δεν επέτρεπε σε τέτοιου είδους άρθρα να επεκταθούν (μείωνε το λεγόμενο reach).

Τώρα όμως άλλαξε την πολιτική χωρίς να σημαίνει ότι θα είναι και οι τελευταίες ρυθμίσεις για το θέμα.

Exit mobile version