Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου

Αλλάζει ο καιρός τη Δευτέρα – Αναμένεται να χιονίσει στο Τροόδος

Μέχρι και χιόνια πιθανόν να δούμε στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από τη Δευτέρα όπου αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή βαρομετρικό χαμηλό.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το βράδυ της Δευτέρας ο καιρός θα είναι συννεφιασμένο, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Σήμερα, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί μεταβλητοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη και τοπικά το απόγευμα μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους γύρω 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα δυτικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που το απόγευμα δυνατό να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στο δυτικό μισό του νησιού, αλλά αργότερα και σε άλλες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίσει.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση, η οποία το βράδυ αναμένεται να επεκταθεί και στα χαμηλότερα ορεινά. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά και στα ημιορεινά.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τετάρτη αναμένεται περαιτέρω αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Διαβάστε επίσης