Site icon Hallocy

Δημήτρης Μοθωναίος: Οι αναρτήσεις που έκανε μετά την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Πριν από είκοσι περίπου ημέρες ο Δημήτρης Μοθωναίος έκανε μια συγκλονιστική εξομολόγηση στην εκπομπή «Το Πρωινό» και τη Φαίη Σκορδά, καθώς αποκάλυψε πως σε ηλικία των έξι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από άνθρωπο του οικογενειακού περιβάλλοντός του.

Ο ηθοποιός είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο και παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις της επικαιρότητας.

Με αφορμή την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Δημήτρης Μοθωναίος θέλησε να πάρει έμμεσα θέση, δηλώνοντας δικαιωμένος.

Ο ίδιος δημοσίευσε μερικά στιγμιότυπα στα instastories, ένα από τα οποία απεικόνιζε τον πίνακα με τις δέκα εντολές. Εκεί ο Δημήτρης Μοθωναίος σημείωσε με νόημα την ένατη που κάνει λόγο για ψευδομαρτυρία.

Το χρονικό της προφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη
Θυμίζουμε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ενώπιον της 19ης ανακρίτριας της Αθήνας για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, ενώ σήμερα θα οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης.

Μετά από πολύωρη διαδικασία που ξεκίνησε στις 15.30 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ξεκίνησε να απολογείται ο καλλιτέχνης, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας εξέφρασαν την άποψη πως ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακιστεί.

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Προηγουμένως ο σκηνοθέτης και ηθοποιός είχε παραδώσει απολογητικό υπόμνημα στην δικαστική λειτουργό με το οποίο, αρνούμενος κάθε πράξη, χαρακτήρισε μυθοπλασίες όσα του καταλογίζονται από τους δύο παθόντες.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας κατέθεσαν στην ανακρίτρια μάρτυρες που προτάθηκαν από τον Δημήτρη Λιγνάδη προς απόδειξη ισχυρισμών που έχει προβάλει για να αντικρούσει τους δύο καταγγέλλοντες.

Πριν ξεκινήσει η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, είχε προηγηθεί η αυτοπρόσωπη παρουσία του στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπου εξετάστηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβάλει διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του Αλέξη Κούγια. Η ένσταση αυτή απορρίφθηκε από τους δικαστές.

 

Exit mobile version