Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου

Νικόλας Στραβοπόδης: Διώκεται για βιασμό μετά την καταγγελία του Δημήτρη Άνθη

Ο καταγγελλόμενος ηθοποιός, που αρνείται την κατηγορία του βιασμού, κάνοντας λόγο για συναινετικό σεξ με τον μηνυτή του, έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση
Μία ακόμη ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος γνωστού ηθοποιού (του Νικόλα Στραβοπόδη) ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση μπήκε στο εισαγγελικό μικροσκόπιο, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ηθοποιού ο 38χρονος Δημήτρης Άνθης. Σύμφωνα με τον μηνυτή, το αδίκημα του βιασμού είχε τελεστεί σε βάρος το 2006.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε διενεργηθεί προανάκριση με εντολή εισαγγελέα. Μάλιστα, ο καταγγελλόμενος Νικόλας Στραβοπόδης, που αρνείται την κατηγορία του βιασμού, κάνοντας λόγο για συναινετικό σεξ με τον μηνυτή του, έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση
.

Πλέον, η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάζεται στον ανακριτή, ο οποίος θα διενεργήσει την κυρία ανάκριση και θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Άνθη, Γιάννης Βλάχος, δήλωσε σχετικά στο protothema.gr και τον Θάνο Μακρογαμβράκη: «Από την στιγμή που ασκήθηκε ποινική δίωξη, εμείς θα περιμένουμε να μας καλέσει η ανάκριση. Εκεί θα προσφέρουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε και γνωρίζουμε, προκειμένου να στηρίξουμε τα όσα έχουμε πει στη μήνυσή μας. Η κίνηση αυτή σημαίνει πως ο εισαγγελέας δεν την έκρινε αβάσιμη την μήνυση μας, γι’ αυτό και διέταξε προκαταρκτική για περαιτέρω διερεύνηση μετά και την παροχή των εξηγήσεων που δόθηκαν και βεβαίως η εξέλιξη αυτή οφείλεται και στην πίεση της παραγραφής. Η Δικαιοσύνη προσπαθεί να κρατά ίσες αποστάσεις. Μετά την έκταση που έχει πάρει η υπόθεση και δεδομένου ότι εισφέρονται καινούργιες καταγγελίες, ήταν ευνόητο πως η Δικαιοσύνη θα έκανε το καθήκον της και θα επιτάχυνε την διερεύνηση των καταγγελιών».

Διαβάστε επίσης