Site icon Hallocy

Στο Υπουργικό αποφάσεις για αποκλιμάκωση:Αλλαγή στο κέρφιου & άνοιγμα εστίασης

Προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο θα βρεθούν στις 09:30 το πρωί της Τετάρτης(10/03), οι νέες χαλαρώσεις για αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού στην Κύπρο.

Παρά τις ανησυχίες για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και των νοσηλευομένων που ανακοινώνονται τις τελευταίες ημέρες, η συμβουλευτική επιστημονική ομάδα μετέφερε τις προτάσεις για τα μέτρα ενώπιον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κατά τη χθεσινή συνεδρία. Οι προτάσεις «κλείδωσαν» και οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα μετά την έγκρισή τους από το Υπουργικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι προτάσεις που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» αφορούν στην κυκλοφορία, το άνοιγμα χώρων εστίασης και καφετεριών και η επιστροφή μαθητών των Γυμνασίων.

Συγκεκριμένα:

*Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 16 Μαρτίου

*Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μέχρι τις 23:00 το βράδυ

*Άνοιγμα χώρων εστίασης με αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλων

*Ο αριθμός των μηνυμάτων διακίνησης παραμένει στα δύο την ημέρα (σ.σ. δεν αναμένεται να αρθούν πριν από το τέλος Μαρτίου)

*Σε σχέση με τις συναθροίσεις σε σπίτια, το επικρατέστερο σενάριο είναι να επιτραπούν οι συναθροίσεις μέχρι τα 10 άτομα

Πάντως σίγουρη θεωρείται και η επιστροφή μαθητών Γυμνασίων στις 16 Μαρτίου, παρά τις δεύτερες σκέψεις που έγιναν. Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης, εξέφρασαν ανησυχία για το ενδεχόμενο αλλαγής της ημερομηνίας επιστροφής των μαθητών αντί στις 16 Μαρτίου, στις 22 του μήνα.

Πέραν των 400 τα κρούσματα

Ένα 24ωρο πριν τις χαλαρώσεις ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσίασε αύξηση. Το βράδυ της Τρίτης (09/03) ανακοινώθηκαν 420 νέα περιστατικά από το Υπουργείο Υγείας από σύνολο 34,799 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Αύξηση παρατηρήθηκε και στον αριθμό νοσηλευόμενων που έφτασε τους 154, εκ των οποίων οι 29 σε σοβαρή κατάσταση. Από τους 29 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 15 είναι διασωληνωμένοι, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 10 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Exit mobile version