Παρασκευή, 16 Απριλίου

Δείτε αναλυτικά όλα όσα αλλάζουν από τις 16 Μαρτίου – Οι αλλαγές στο 8998

Χθες (12/3), ο Υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε τις νέες χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα κατά της covid19.

Σύμφωνα με το νέο διάταγμα, από την Τρίτη το κέρφιου παρατείνεται μέχρι τις 23:00 ενώ παράλληλα ανοίγουν οι εξωτερικοί χώροι υποστατικών.

Σημειώνεται ότι παραμένουν σε ισχύ τα 2 sms για τις μετακινήσεις μας.

Δείτε αναλυτικά τις νέες χαλαρώσεις

Η απαγόρευση μετακινήσεων εξακολουθεί να ισχύει από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας.

Παράλληλα, για μετάβαση σε υποστατικό εστίασης (μόνο για εξωτερικούς χώρους), αποστέλλεται γραπτό μήνυμα επιλέγοντας τον αριθμό 2.

Επιπλέον, η πρόσβαση σε πλατείες επιτρέπεται από τις 15 Μαρτίου για συναθροίσεις με μέγιστο αριθμό 6 ατόμων, ανεξαρτήτως ηλικίας, νοουμένου ότι αποστέλλεται γραπτό μήνυμα στο 8998 με επιλογή του αριθμού 6 και τηρείται το εύλογο χρονικό διάστημα των τριών ωρών.

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να συναθροίζονται σε πάρκα, γραμμικά πάρκα, παραλίες, μονοπάτια της φύσης και πλατείες καθορίζεται σε 6 πρόσωπα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Από τις 16 Μαρτίου, επιτρέπεται η λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων των υποστατικών εστίασης, τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου και των κατευθυντήριων οδηγιών.

Υπενθυμίζεται ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης είναι τα 8 πρόσωπα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Διαβάστε επίσης