Site icon Hallocy

«Πιάνουμε» 45αρηδες σε εμβολιασμό – «Αποτέλεσμα καρναβαλιού οι νοσηλείες»

Παραλαβή μεγάλης παρτίδας εμβολίων της AstraZeneca αναμένεται πως θα έχουμε τέλη Απριλίου.

Γι’ αυτό και οι πρώτες μέρες του Μάη είναι καθοριστικές αφού αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ευάλωτων ομάδων καθώς και της ηλικιακής ομάδας μέχρι 45 ετών.

Αυτό ανέφερε το πρωί της Τετάρτης 24 Μαρτίου ο Υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο. Ο κ.Ιωάνου εξέφρασε την πεποίθηση μάλιστα ότι μέχρι τότε αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνολικά 300 χιλιάδες εμβολιασμοί.

«Μαζί και με τις ποσότητες της Pfizer και της Μoderna υπολογίζουμε ότι στις αρχές Μαίου θα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 300 χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των ευάλωτων ομάδων, κι αυτό ηλικιακά σημαίνει ότι θα έχουμε φτάσει μέχρι τα 45 έτη», είπε ο Υπουργός.

Την Παρασκευή εντωμεταξύ θα ανοίξει η Πύλη εμβολιασμού για διάθεση 15 χιλιάδων ραντεβού για ευάλωτες κατηγορίες διαβητικών.

Αποτέλεσμα των εορτασμών του τριημέρου οι νοσηλείες λέει ο Υπουργός

Οι αυξημένες νοσηλείες στις Εντατικές είναι το αποτέλεσμα του τριημέρου του καρναβαλιού, δήλωσε επίσης ο Υπουργός, επισημαίνοντας ότι οι εισαγωγές αφορούν ως επί το πλείστο την επαρχία της Λεμεσού. Σύμφωνα με το riknews ο Υπουργός αναφέρθηκε και στους μαθητές Γυμνασίου και την ενδεχόμενη επιστροφή τους στα θρανία.

Ο κ.Ιωάννου είπε πως το πιθανότερο είναι αυτό να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Εξήγησε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, δεν συντρέχει λόγος, τα γυμνάσια να ανοίξουν τρεις-τέσσερις μέρες ενωρίτερα. Είπε, επίσης, ότι ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Κωνσταντίνος Τσιούτης έχει καταγράψει συγκεκριμένες εισηγήσεις όσον αφορά τα μέτρα στα σχολεία, οι οποίες θα αξιολογηθούν από το υπουργείο Παιδείας. Ορισμένες εισηγήσεις θα εφαρμοστούν την προσεχή Δευτέρα και άλλες με τη νέα σχολικά χρονιά, κατέληξε ο Υπουργός σύμφωνα με το riknews.

sigmalive

Exit mobile version