Hallocy

“Κάποτε στην Κύπρο” – Τούρκικη τηλεοπτική σειρά για τα γεγονότα μεταξύ 1963-1974 στην Κύπρο – Βίντεο

Ένα τουρκικό τηλεοπτικό δράμα με τίτλο «Once Upon a Time in Cyprus» αναμένεται να επικεντρωθεί στα γεγονότα του 1963, μια περίοδο κατά την οποία οι ενδοκοινοτικές διαμάχες εντάθηκαν.

Η τηλεοπτική σειρά – Bir Zamanlar Kibris – θα προβληθεί στο TRT1, που ανήκει στον τουρκικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT, και ένα άτομο που είναι εξοικειωμένο με το σενάριο είπε στο Cyprus Mail ότι θα καλύψει την περίοδο μεταξύ 1963-1974.

Είναι κατανοητό ότι η σειρά θα ακολουθήσει τις ζωές μιας Τουρκοκυπριακής οικογένειας, με επικεφαλής έναν έμπορο τσίχλας, καθώς κατακλύζονται από τη βίαιη περίοδο που χαρακτηρίζεται από τα γεγονότα μετά τις 21 Δεκεμβρίου 1963, το ξέσπασμα διακοινοτικών προβλημάτων.


Μερικές από τις αρχικές αντιδράσεις στο Βορρά φαίνεται να είναι ανησυχητικές καθώς αναμένεται ότι η σειρά θα έχει μια βαριά εθνικιστική κλίση. Μερικοί έχουν επισημάνει ότι «σχεδόν όλοι οι ηθοποιοί είναι Τούρκοι», συμπεριλαμβανομένου του σκηνοθέτη και άλλων.

«Ορισμένοι Τουρκοκύπριοι ανησυχούν γι ‘αυτό και αναστατώνουν ότι μπορεί να μην αντιπροσωπεύουν τίποτα άλλο από την πιο δεξιά αντιδραστική εκδοχή των γεγονότων, βρωμίζει προπαγάνδα», δήλωσε ένας Τουρκοκύπριος στο Cyprus Mail.

Ένας άλλος είπε: «Φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει τουρκοκυπριακή αφήγηση, όχι πολύ πρακτορείο, και αντ ‘αυτού θα είμαστε« περιμένουμε να φτάσει η Τουρκία ».

Το άτομο που έχει δει το σενάριο είπε επίσης στο Cyprus Mail ότι η σειρά έχει προγραμματιστεί για 26 επεισόδια – εξαπλωθεί σε τρεις σεζόν – και θα περιλαμβάνει επίσης τα γεγονότα του 1967, που λήγει με την τουρκική εισβολή το 1974.

Η πηγή ανέφερε επίσης ότι θα εμφανιστούν χαρακτήρες όπως ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και ο Ραούφ Ντενκτάς, ενώ άλλοι ανέφεραν τον Νίκο Σάμπσον, τον οκταήμερο πρόεδρο που εγκαταστάθηκε στην Κύπρο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

1 / 7
Exit mobile version