Παρασκευή, 25 Ιουνίου

«Κλειδώνουν» χαλαρώσεις με το σταγονόμετρο

Σήμερα αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει η ώρα 9:30, ο χάρτης αποκλιμάκωσης των μέτρων που καταρτίστηκε από την Επιδημιολογική Ομάδα.

Τα σενάρια που αναμένεται να εξεταστούν σήμερα είναι:

Η αύξηση των μηνυμάτων σε τρία, με ενδεχόμενο να αυξηθούν μόνο για τα Σαββατοκύριακα
Η αύξηση του μέγιστο αριθμού ατόμων σε γυμναστήρια και φροντιστήρια

Όσο αφορά στους χώρους εστίασης και στις συναθροίσεις οι ειδικοί φαίνεται να άναψαν “κόκκινο”.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, η Επιδημιολογική Ομάδα έδωσε στην Κυβέρνηση κατάλογο που περιλαμβάνει χαλαρώσεις ήπιας μορφής, οι οποίες αφορούν κυρίως ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Όπως ανέφερε ο Δρ Καραγιάννης, η σύσκεψη της Επιδημιολογικής Ομάδας αποφάσισε κατά πλειοψηφία όπως οι μαθητές των Γυμνασίων επανέλθουν το συντομότερο δυνατό στα σχολεία τους.

Τόνισε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις χαλαρώσεις δεδομένου ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού βρίσκεται στην Κύπρο. «Αν ξανοιχτούμε απότομα και ευρέως ίσως τα τουμπάρουμε και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι οι Υπουργοί Υγείας και Παιδείας, καταθέτουν εισήγηση για την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων στις 2 Απριλίου ενώ καλούν τους μαθητές να υποβληθούν στο απαραίτητο test αντιγόνου.

Διαβάστε επίσης